Zmaga domačina Klementsena, Berlot 48.

Zmagovalec tekme svetovnega pokala nordijskih kombinatorcev v norveškem Lillehammerju je na veselje domačih navijačev postal Haavard Klementsen, ki je bil v ciljnem šprintu močnejši od Alessandra Pittinija. 21-letni Italijan, ki je po skokih zasedel šele 29. mesto, je z drugim mestom vknjižil uspeh kariere. Na najnižjo stopničko zmagovalnega odra se je povzpel Nemec Tino Edelmann.


Gašper Berlot [foto: GEPA]

Današnja tekma bi morala potekati po novi formuli “penalty race”. Ker razmere niso dovoljevale izvedbe skokov, so obveljali rezultati provizorične tekme. Poleg tega pa se je žirija odločila, da se tekmovanje izvede po običajni formuli – gundersen.

Tokrat sta bila na startu tudi dva Slovenca. Žal je Mitja Oranič znova ostal brez nastopa na glavnem tekmovanju, saj je v včerajšnji provizorični seriji za 4,3 točke zgrešil najboljšo petdeseterico. Tako se je danes boril le Gašper Berlot. Deset kilometrsko tekaško preizkušnjo je pričel kot 41., v teku nekoliko izgubil in na koncu zdrsnil na 48. mesto.

Gašper je nastopil prehlajen, zaradi česar je šel na tekmo z namenom “iztekanja”, da bo za jutrišnjo tekmo vsaj nekoliko “zlavfan”. Mislim, da bo jutri lahko nastopil, da ne bo take krize. Ne vem, kaj je bilo z njunima skokoma, saj nista tako slabo skočila kot kažejo rezultat. Dokončali bomo prvo periodo, nato pa imamo tri tedne prosto, da bomo lahko še potreniral, med drugim tudi skakalne smuči, saj tu še zaostajamo,” je po tekmi dejal glavni trener Primož Triplat ter dodal, da je servis dobro opravil delo, saj je Berlot kljub sneženju imel dobro pripravljene tekaške smuči.


Rezultati: Svetovni pokal .: Lillehammer


Izjava: Primož Triplat (.mp3)


Leave a Comment