Zmaga Marie Hoefl-Riesch, Tina in Maruša v petnajsterici

Olimpijsko progo v Sočiju so uradno preizkusila tudi dekleta. 22. zmage v karieri se je veselila Nemka Maria Hoefl-Riesch, ki je nekoliko presenetljivo ugnala tudi Lindsey Vonn, ki je blestela na treningih. Danes se na olimpijskem smuku Američanka ni najbolje znašla in je bila s končnim tretjim mestom nekoliko razočarana. Kljub temu si je že zagotovila smukaški kristalni globus, ki bo njen peti zaporedni v tej disciplini.


Maria Hoefl-Riesch [foto: GEPA]

Med Rieschevo in Vonnovo se je z dobro vožnjo uvrstila še Avstrijka Elisabeth Goergl, Tina Weirather, ki je sicer tretja v smukaški razvrstitvi, pa je bila četrta.


Elisabeth Goergl [foto: GEPA]

Hoefl-Riescheva se z drugo zmago v letošnji sezoni vrača v vrhunsko formo. Do konca sezone lahko še dodobra ogrozi Mazejevo na drugem in morda tudi Vonnovo na prvem mestu v skupnem seštevku svetovnega pokala.


Mazejeva na olimpijski progi. [foto: GEPA]

Od Slovenk je prva nastopila Maruša Ferk s številko ena, medtem ko se je Ilka Štuhec na progo pognala kot tretja, Tina Maze pa kot 18. Nastopile so solidno, Mazejeva je bila na koncu 12., Ferkova 14., Štuhčeva pa 31.

Sem zelo zadovoljen, uspela ji je zelo dobra vožnja. Nisem sicer imel pogleda, da bi komentiral celo, ampak rezultat je definitivno odličen. Kot sem že rekel, vsaka uvrstitev med 15 je odlična. Nekoliko je imela smolo s številko, saj se je vidljivost pri številki sedem ali osem nekoliko izboljšala, tako da je bilo potem lažje. Tudi za Ilko niso bile razmere najboljše, ampak smo vseeno zadovoljni z uspehom. Škoda sicer, da ni ostala med trideset,” je po tekmi dejal trener hitrih disciplin Andrej Možina.

Maruša je prišla še do enega zelo dobrega rezultat, čeprav ob koncu nastopa ni bila najbolj zadovoljna s svojo vožnjo. O skomigu z rameni v cilju je dejala: “To sem naredila zato, ker sem vmes na dveh ali treh mestih peljala čisto po modri črti, kjer ni bilo dobro spluženo. Malo sem se vozila po celem snegu, zato sem skomignila, ker sem vedela da bi lahko bilo bolje. Nisem točno vedela, kaj to pomeni, ker sem prišla prva v cilj.

O zadnjih dneh pa je dejala: “Treningi niso bili primerljivi temu kar sem pokazala, počutila sem se dobro, a sem na obeh treningih zgrešila vrata, nisem jih mogla ujeti. Danes sem si zelo dobro ogledala progo, veliko časa sem prebila na tistem delu, da se to nebi zgodilo tudi danes. Celo sezono je tako, da če sem na treningu 30., 50. ali 40, to nič ne pomeni, glavno je kar pokažeš na tekmi. In na tekmi sem vedno zelo dobro odpeljala, sem vesela tega, da lahko tako hitro preklopim.

O morebitnem finalu v Avstriji, kamor gre 25 najboljših v smuku, pa tekmovalka iz Blejske Dobrava trenutno še ne razmišlja: “Kar se tiče finala ne razmišljam o tem, je še predaleč. Jutri je tu še ena tekma, potem Bansko, vmes so treningi in tekme nižjega ranga. Ko bom v Schladmingu, ko bo sto odstotno, da sem se tja uvrstila, bomo razmišljali o tisti tekmi.

Jutri bo v Rusiji še supekombinacija.


Rezultati: Svetovni pokal .: Soči :. Smuk (ž)
Izjava: Andrej Možina (.mp3)
Izjava: Maruša Ferk (.mp3)


Leave a Comment