Zmaga Mateje Robnik na Sljemenu

Zagrebško Sljeme je gostilo veleslalomsko preizkušnjo kategorije FIS, na kateri je nastopil kar 23 slovenskih smučark. Na koncu jih je do uvrstitve prišlo 15, najbolje pa se je odrezala Mateja Robnik, ki je premagala vse tekmice. Drugo mesto je zasedla Srbkinja Nevena Ignjatović, tretja pa je bila Poljakinja Karolina Chrapek. Od naših smučark so se med deseterico uvrstile še Katarina Lavtar, ki je bila četrta, Vanja Brodnik, ki je zasedla mesto nižje, Nina-Katarina Mihovilovič, ki je bila osma, in Katja Jazbec, ki je bila deveta.

Mateja Robnik [foto: GEPA]

Moški nekoliko slabši

Naši smučarji so se pomerili na državnem mladinskem prvenstvu v avstrijskem Radstadtu. Na sporedu je bila superkombinacijska preizkušnja. Prva štiri mesta so zasedli domači smučarji, od naših pa se je najbolje odrezal Andraž Pogladič, ki je zasedel 16. mesto. Takoj za njim se je uvrstil Marko Vukičevič, Klemen Krejač pa je bil 69.

Medtem sta dva slovenska fanta nastopila tudi na tekmi kategorije FIS v Oberjochu in sicer na slalomu. Filip Mlinšek se je odrezal zelo dobro in postavil deveti čas voženj, Gregor Brajovič pa je predčasno končal prvo vožnjo.


Rezultati: FIS tekme .: Sljeme :. Slalom (ž)
Rezultati: Mladinske tekme .: Radstadt :. Superkombinacija (m)
Rezultati: FIS tekme .: Oberjoch :. Slalom (m)


Leave a Comment