Zmaga ostala doma, Pintar ponovno med petnajst

V francoskem Chamonixu se je včeraj potekal nočni sprint za svetovni pokal v telemark smučanju Zmagovalec je postal v tej sezoni nepremagljivi Phillip Lau. Za popolno domače slavje v ciljni areni je poskrbel rojak Antoine Bouvier. Tretji je bil Bastien Dayer iz Švice.


Luka Pintar [foto: Klemen Zibelnik/smucka]

Ponovno je dobro nastopil slovenski predstavnik Luka Pintar, ki je z odličnim drugim tekom končal na petnajstem mestu. “Ne vem točno kaj se mi je zgodilo v prvem teku, da sem smučal tako slabo. V drugo sem se zbral in odsmučal tako kot znam in s končnim dosežkom danes sem lahko zadovoljen, kajti višjo uvrstitev sem zapravil v prvem teku. Jutri je nova tekma in nova priložnost, da pridem še višje,” je po tekmi z mešanimi občutki dejal Luka, ki se bo jutri na progo podal s številko sedem.

Za ekipni slovenski uspeh pod Mont Blancom so poskrbeli ostali predstavniki reprezentance. Sašo Aleš je bil 19., Matija Liška 20., z 21. mestom pa je presenetil komaj sedemnajstletni Jure Aleš.

Za tekmovalce v teh dneh ni pravega počitka, saj je že jutri zjutraj v bližnjem Les Contaminesu na sporedu nova tekma v sprintu. V sredo se svetovni pokal že seli v Španijo, kjer se bo v petek v Espotu začelo finale svetovnega pokala.

Leave a Comment