Zmaga Švedske na ekipnem paralelnem slalomu

Avstrijski Innsbruck je gostil ekipni paralelni slalom svetovnega pokala. Za zmago se je borila deseterica reprezentanc, med njimi tudi slovenska. Start dvobojem pod reflektorskimi lučmi se je začel ob 18. uri zvečer, proga, ki je bila sicer precej položna, pa je bila nekoliko daljša, kot je v navadi za paralelne tekme, saj so tekmovalci in tekmovalke od starta do cilja presmučali 300 metrov.


Švedi so se zmage razveselili pred Norvežani in Švicarji [foto: GEPA]

V prvem krogu dvobojem smo videli samo štiri reprezentance, ostalih šest pa je bilo že prej uvrščenih v četrtfinale. Prve vožnje pa so pripadle prav našima smučarkama in smučarjema, ki so se pomerili z Norveško. Ana Bucik se je po progi najprej spustila skupaj z Mono Loeseth in zaostala 0.39 stotink sekunde, Miha Kuerner pa se je nato spopadel s Sebastianom-Fossom Solevaagom in čez ciljno črto prišel 1.08 sekunde kasneje. Naslednji par je bil Eli Plut in Nina Loeseth, tudi tokrat pa je bila norveška smučarka hitrejša in svoji ekipi že omogočila napredovanje. Matic Skube se je nato vseeno odrezal dobro in v ciljno areno prišel več kot sekundo hitreje od Trulsa Johansena.


Gledalci so z zanimanjem spremljali dvoboje smučarjev [foto: GEPA]

Norvežani so tudi za tem nadaljevali v odličnem slogu in izločili domačine, v polfinale pa so napredovale tudi ekipe Združenih držav Amerike, Švedske in Švice. Po porazih so se za končno tretje mesto borile ZDA in Švica, na stopničke pa je prišla evropska ekipa. Skandinavski veliki finale med Norveško in Švedsko je bil neodločen do zadnjih metrov, na koncu pa so slavili smučarji in smučarje iz Švedske.


Rezultati: Svetovni pokal .: Innsbruck :. Ekipna tekma


Leave a Comment