Zmaga v Francijo, Pintar enajsti

Po odpadlih tekmah v Raurisu je bila danes na sporedu prva preizkušnja za telemark smučarje v svetovnem pokalu. Zanesljivi organizatorji so v Bohinju poskrbeli za pravi praznik tega športa, saj se je v ciljnem prostoru zbralo kar zavidljivo število gledalcev poleg tega je bila tudi proga vrhunsko pripravljena.

Zmagovalec tekme je postal Francoz Phill Lau na drugo mesto se je uvrstil Sven Lau (FRA), tretji pa je bil Švicar Bastien Dyer. Od slovenskih fantov se je najbolje izkazal Luka Pintar, ki je z odlično drugo vožnjo končal na enajstem mestu.

Iz tekme sem potegnil maksimum, po slabšem prvem teku sem vedel, da mi le maksimalni napad prinaša dobro uvrstitev, zato sem v drugo smučal precej bolj napadalno in s končnim rezultatom sem zadovoljen. Verjamem, da sem jutri lahko še višje,” je po tekmi dejal Luka, ki je na tekmi imel veliko podporo svojih navijačev iz Šenčurja.


Telemark reprezentanca Slovenije [foto: Matevž Peršin]

Dobro je smučal tudi Jan Lavtar, saj je tekmo končal na petnajstem mestu: “Z rezultatom sem zadovoljen čeprav vem, da jutri lahko smučam še hitreje kajti imam kar nekaj rezerve.Sašo Aleš je bil 17, Matija Liška 21, Jure Aleš 28.

Vodja telemark reprezentanc Matija Liška: “Z uvodom v sezono sem zelo zadovoljen kajti imamo ekipo petih fantov, ki se lahko uvrsti med dobitnike točk, ter dva med petnajst. Fantje so že danes pokazali kaj znajo. Jutri je nova tekma in pričakujem še boljše rezultate kot danes.

Jutri bo v Bohinju še en sprint za točke svetovnega pokala.

Leave a Comment