Zmagala Kikkan Randall, Katja Višnar 13.

Šprinterska preizkušnja svetovnega pokala v prosti tehniki v kanadskem Quebecu se je najbolje izšla za Američanko Kikkan Randall, ki je bila dominantna od starta do cilja, druga je bila Norvežanka Maiken Caspersen Falla (+1,1), tretja pa Švedinja Ida Ingemarsdotter (+1,4). V izločilne boje so se uvrstile tri Slovenke. Najboljša je bila Katja Višnar na 13. mestu, Alenka Čebašek je bila 25., mesto za njo pa Vesna Fabjan na 26. mestu. Barbara Jezeršek je končala v kvalifikacijah z 56. časom (+31,83).


Kikkan Randall je bila napremagljiva [foto: Klemen Zibelnik/smucka]

V kvalifikacijah 1,6 km dolgega sprinta je najboljši čas dosegla specialistka za sprint Mona-Lisa Malvalehto (3:35,89), Fabjanova je dosegla 11. čas (+10,57), Višnarjeva 20. čas (+11,96) in Čebaškova 24. čas (+13,12).

Višnarjeva in Fabjanova sta startali v prvi četrtfinalni skupini in končali cilju kot tretja in šesta. Sledil je nastop Čebaškove, ki je v drugi četrfinalni skupini osvojila peto mesto. Višnarjeva je čakala in upala na “Lucky Luzer” uvrstitev v polfinale vse do zadnje četrtfinalne skupine.

Vodstvo nezadovoljno

V celoti nisem zadovoljen z rezultati, glede na pogoje smo se dogovorili kako teči. Lahko rečem, da je Katja tekla pametno in je žal malo zmanjkalo, medtem ko se Vesna ni držala dogovora in je bila neučakana in zaletava, zato je davek plačala v finišu tekme. Zelo pomembno je bilo imeti hiter štart in priti v dobro pozicijo, kar nobeni od naših ni uspelo. Na progi je bilo zaradi razmer skoraj nemogoče prehitevati, razen v ciljni ravnini. Enako je bilo pri Alenki, po slabem štartu skoraj ni bilo več mogoče priti v ospredje. Za razliko od včeraj, ko sta Katja in Vesna odtekli skoraj brez napak, danes temu ni bilo tako, čeprav je bilo danes to še bolj pomembno,” je današnjo tekmo ocenil glavni trener Marko Gracer.

Pri moških se je zmage veselil Šved Emil Joensson, pred rojakom Teodorom Petersonom (+0,8) in Rusom Alexeyem Petukhovom (+0,9).

Tekaška karavana se seli na prizorišče v bližnji Canmore, kjer bo v četrtek, 13. decembra že naslednja tekma za svetovni pokal.


Rezultati: Svetovni pokal .: Quebec :. Sprint (ž)
Rezultati: Svetovni pokal .: Quebec :. Sprint (m)


Leave a Comment