Znova po planiški letalnici navzgor, Red Bull 400 se vrača

Tako je, prav si prebral, ekstremen tek navzgor po planiški velikanki bo letos aprila spet pozval vse adrenalina željne, da se spopadejo s svojimi lastnimi mejami, fizičnimi in psihičnimi!

Po lanskoletni uspešni premierni izvedbi edinstvenega teka navzgor, do samega vrha skakalnice v Planici, Red Bull 400 letos ponovno vabi športnike, gorske tekače, kolesarje, pohodnike in ostale adrenalina željne, da se v soboto, 20. aprila 2013, spopadejo s svojimi mejami, tako fizičnimi kot psihičnimi.


Utrinek iz lanskoletne prireditve [foto: Samo Vidic]

Neustrašni tekači se bodo znova soočili z najbolj zahtevnim tekom na 400 metrov. Če bodo želeli premagati neusmiljeno in strmo pobočje, bodo potrebovali dobro dozo poguma, vzdržljivosti in odločenosti – predvsem pa veliko moči in stabilnosti za tek navzgor po vseh štirih!

In to po stari Velikanki bratov Gorišek, ki jo bodo takoj po tekaški dirki pričeli prenavljati, kar pomeni, da bo Red Bull 400 dejansko zadnja tekma na slavni skakalnici, preden se bo le-ta prelevila v še mogočnejšo, tako, ki naj bi omogočala smučarske polete do 250 metrov.

Na tekaško dirko se tekmovalci lahko prijavijo preko Eventima, kjer poravnajo štartnino. Prijave se na Eventimovi spletni strani odprejo v petek, 1. marca, in zaključijo v petek, 12. aprila.

Na voljo so naslednje kategorije:
400 m ženske (40 udeleženk)
400 m moški (260 udeležencev)
4×100 m ženska štafeta (7 štafet)
4×100 m moška štafeta (18 štafet)


Utrinek iz lanskoletne prireditve [foto: Samo Vidic]

Novost gasilska kategorija

Letos se bodo dirke prvič doslej lahko udeležila tudi vsa gasilska društva, za katera bo namenjena disciplina v teku 8 x 50 m. Zainteresirana gasilska društva lahko oblikujejo po eno ekipo na društvo, prostora pa bo za največ 20 ekip. Prijave za gasilska društva sprejemamo na office@redbull.si.

Red Bull 400 bo Planico obiskal 20. aprila 2013. Lani sta 400 metrov navpično najhitreje premagala Turek in Avstrijka – bomo letos Slovenci dokazali, da z nami ni češenj zobati?

Več o dogodku in prijavah pa kmalu na redbull.si!


Utrinek iz lanskoletne prireditve [foto: Samo Vidic]

Potek dogodka

09:00 Registracija, prevzem štartnih številk
11:15 Obvezni sestanek za tekače
11:45 Konec ogrevanja tekačev
12:00 Kvalifikacije
13:15 Finale štafeta – moški in mešano
13:30 Finale štafeta – gasilci
13:45 Finale poražencev
14:00 Finale ženske
14:15 Finale moški
15:00 Podelitev nagrad najboljšim


Utrinek iz lanskoletne prireditve [foto: Samo Vidic]

Potek tekmovanja

Najprej bodo na vrsti kvalifikacije, kjer bodo tekmovalci tekli do mize – razdalja 250 m (tj. do konca naleta za skakalce). Iz vsake skupine se bo v finale neposredno uvrstilo 5 najboljših tekačev, 25 dodatnih finalistov pa bo napredovalo po času kvalifikacijskega teka. V finalu bodo tekmovalci tekli do vrha skakalnice.

Finala poražencev, ki bo na vrsti tik pred velikim finalom, se lahko udeležijo vsi tekači, ki se niso uspeli kvalificirati, a vseeno želijo preveriti svoje sposobnosti na celotni dolžini proge Red Bull 400, čisto do vrha Velikanke. Prijave: 10 minut pred začetkom pri sodniku štartnega prostora.

Ogrevanje tekačev na letalnici in preizkušanje teka na letalnici na dan prireditve ni dovoljeno.

Člani štafetnih ekip na svoja štartna mesta lahko dostopajo preko stopnišča in dostopnega odra. Razvrščanje na štartna mesta s prehodom po letalnici ni dovoljeno.

Za posamezno kategorijo je predviden denarni nagradni sklad, ki pa se bo v celotnem znesku podelil, če bo prijavljenih minimalno 10 tekmovalcev (oziroma 8 štafet). V primeru, da bo v posamezni kategoriji tekmovalo od 4 do 10 tekmovalcev (oziroma 4 do 8 štafet), se bo denarni nagradni sklad izkoristil v višini 60%. Če bodo prijavljeni manj kot 3 tekmovalci (oziroma 3 štafete), pa se tekmovanja ne bo izpeljalo.

Pozor: Na tekmovanje se lahko prijavijo samo starejši od 16 let.

Ogled dogodka je za brezplačen!

Leave a Comment