Znova slovenska ničla na tekaškem Touru

Tekmovanja v okviru Tour de Skija so se nadaljevala v švicarskem Lenzerheidu s preizkušnjo v zasledovanju v prosti tehniki. Fantje so se pomerili na 10 km, dekleta na 5 km. Slovenski predstavniki pred pričetkom preizkušnje niso imeli posebno dobrega izhodišča, saj se jim sobotna preizkušnja s skupinskim štartom ni najbolj izšla po željah.

V lepem sončnem vremenu pri moških presenečenja ni dovolil Norvežan Martin Johnsrud Sundby, ki prednosti pred zasledovalci ni zapravil, temveč jo je še povečal. V cilj je prišel z minuto in 25 sekundami prednosti pred rojakom Pettrom Northugom, tretji pa je bil še en Norvežan in sicer Finn Haagen Krogh (+1:50,2). Edini slovenski predstavnik Miha Šimenc (+12:49,5) je tretjo etapo Tour de Skija končal na 77. mestu.


Nika Razinger [foto: Klemen Zibelnik/smucka]

V ženski konkurenci je najhitreje do cilja prišla Norvežanka Ingvild Flugstad Oestberg, ki je preizkušnjo pričela kot druga. Z rojakinjo Therese Johaug sta tako le zamenjali mesti, razlika pa je znašala 9,3 s. Tretje mesto je obdržala še ena Norvežanka Heidi Weng (+2:03,6), ki pa je imela že visok zaostanek.

Slovenske tekmovalke tudi po današnjem dnevu ostajajo pri repu uvrščenih. Akenka Čebašek (+8:16,0) je bila 54., Lea Einfalt (+8:34,9) 57., Vesna Fabjan (9:04,6) 58. in Nika Razinger (9:25,8) 59.

Pred tekmovalci je sedaj dan premora, v torek pa se bodo že pomerili na šprintu v klasičnem koraku v nemškem Oberstdorfu.


Rezultati: Tour de Ski .: Lenzerheid :. Zasledovanje (ž)
Rezultati: Tour de Ski .: Lenzerheid :. Zasledovanje (m)


Leave a Comment