17. mesto za Flisarja v Bischofswiesnu

Najboljši tekmovalci v smučarskem krosu so se danes pomerili na prvi izmed dveh tekem v nemškem Bischofswiesnu. Med 32. smučarji je bil tudi Filip Flisar, edini Slovenec na startu, ki je po včerajšnjem sedmem času na kvalifikacijah danes nastopil v sedmi skupini.


Filip Flisar [foto: Matej Obu]

Njegovi nasprotniki so bili Finec Pellinen, Italijan Castellaz in Norvežan Mithassel. Slednji nastopa na 904 metra dolgi progi Goetschen ni končal, Flisar pa je zasedel tretje mesto, kar je pomenilo, da je s tekmovanjem končal.

Finec in Italijan sta nato napredovala vse do malega finala, v velikem finalu pa je bil najboljši Kanadčan Tafel. Drugo mesto je osvojil Američan Teller, tretji pa je bil Del Bosco, prav tako iz Kanade.

Flisar je na koncu zasedel 17. mesto za katerega je prejel novih 14 točk svetovnega pokala. S temi točkami in ob dejstvu, da so imeli mnogi smučarji, ki so na lestvici zasedali višja mesta, na tekmi slabše rezultate kot Flisar, je naš tekmovalec napredoval na sedmo mesto v skupnem seštevku.

Filip in ostali imajo jutri novo priložnost za izboljšanje rezultatov. Trening se začne ob 8:45, kvalifikacije pridejo na vrsto ob 10:15, tekma pa ob 14:00.


Rezultati: Svetovni pokal .: Bischofswiesen


Leave a Comment