20. mesto za Faričevo v Val Thorensu

Francoski Val Thorens je gostil druga dva finala tekem svetovnega pokala v smučarskem krosu. Tekmovalke in tekmovalci so s kvalifikacijami opravili že včeraj, med uspešnimi smučarkami, ki so napredovale v današnjo osmino finala, pa je bila tudi Saša Farič, ki je postavila 21. čas voženj.

Izločilni boji na 1250 metrov dolgi progi so se začeli ob 11. uri, ko se je na pot podala prva četvorka deklet. Saša je nastopila v tretji skupini, največji oviri za napredovanje v četrtfinale pa sta predstavljali Francozinja Alizee Baron in Švicarka Jorinde Mueller, ki sta na prvi tekmi v Nakiski osvojili sedmo oziroma enajsto mesto. Naši smučarki preboj v nadaljnje tekmovanje ni uspel, saj je zaostala za tema smučarkama, ki sta nato napredovali vse do malega finala.


Saša Farič [foto: Grega Stopar]

Na koncu je tako osvojila 20. mesto, kar je dobra popotnica za naslednje tekmovanje, ki bo na sporedu v italijanskem Innichenu. Do zmage je prišla Švicarka Katrin Mueller, druga je bila Norvežanka Marte Hoeie Gjefsen, tretja pa Švicarka Sanna Luedi. V moški konkurenci je bil najboljši Avstrijec Andreas Matt.


Rezultati: Svetovni pokal .: Val Thorens (ž)
Rezultati: Svetovni pokal .: Val Thorens (m)


Leave a Comment