24. mesto za Ravnjaka v Stonehamu

Deskarsko svetovno prvenstvo v Stonehamu se je začelo z moškimi kvalifikacijskimi vožnjami v disciplini slopestyle, ki je na tovrstnem tekmovanju na sporedu šele drugič. Med nastopajočimi, ki so se spustili po 630 metrov dolgi progi Stoneham #4, na kateri so bile tri skakalnice in dva t.i. raila, so bili tudi trije slovenski deskarji.


Tim-Kevin Ravnjak [foto: Oliver Kraus/FIS]

Prvi slovenski nastop v tej disciplini na svetovnih prvenstvih je pripadel Timu-Kevinu Ravnjaku, ki je startal kot sedmi v prvi izmed štirih skupin. Filip Kavčič je bil v tretji skupini, Marko Grilc pa v četrti.

Šele 16-letni Ravnjak je po prvem nastopu prejel oceno 47,66, v drugo pa se je odrezal precej bolje (68,33), kar pa na koncu ni bilo dovolj za uvrstitev med pet najboljših v skupini, ki bodo jutri nadaljevali s tekmovanjem. V svoji skupini, ki se je izkazala za zelo močno je zasedel osmo mesto.

Kavčič in Grilc sta po prvem nastopu prejela 16. oceno v skupini, v drugo pa je nastopil le Kavčič in prejel oceno 51,33. V svoji skupini osemnajstih tekmovalcev je bil tako osmi, Grilc pa je ostal na istem mestu. Ravnjak je na koncu zasedel zelo dobro 24. mesto, lep rezultat pa je uspel tudi Kavčiču, ki je bil 36. Oba deskarja bosta nove priložnosti za visoke uvrstitve iskala na preizkušnjah v snežnem žlebu.


Rezultati: Svetovno prvenstvo .: Stoneham :. Slopestyle .: Kvalifikacije


Leave a Comment