Pred slalomom v Leviju


[foto: Klemen Zibelnik]

Tekmovanje za svetovni pokal se bo nadaljevalo na daljnem severu v finskem Leviju, kjer bodo slovenske barve branile tri smučarke in pet smučarjev. V petek se bo ob 17.45 po našem času začela otvoritvena slovesnost, 15 minut kasneje pa bodo tekmovalke začele z žrebom štartnih številk. Starta sobotnega in nedeljskega slaloma se bosta pričela ob 10. uri, finalni vožnji pa ob 13.

Ženske imajo za seboj že veleslalomsko preizkušnjo v avstrijskem Soeldnu, kjer je zmagala Nemka Viktoria Rebensburg. Tina Maze, ki je bila v zadnjih dveh sezonah osemkratna dobitnica slalomskih točk, bo poskušala nadaljevati z odličnim začetkom letošnje sezone, saj je v Soeldnu osvojila šesto mesto. Pod vodstvom trenerja tehničnih disciplin Jerneja Koblarja bosta v Leviju nastopili Maruša Ferk in Katja Jazbec, ki sta prejšnji teden dobro trenirali v Moelltalu. Maruša je lani trikrat osvojila slalomske točke, Katja pa svoje prve še lovi.

Na Moelltalu so se na skandinavsko preizkušnjo pripravljali tudi naši smučarji v tehničnih disciplinah. Trener Pavli Čebulj je s treningi, ki so potekali v petek, soboto in nedeljo in ki so bili po njegovih besedah zelo zahtevni, zadovoljen. Mitja Valenčič, Mitja Dragšič, Bernard Vajdič, Matic Skube in Miha Kuerner so na sever odpotovali danes zjutraj, pred tekmo pa bodo opravili še trening na samem prizorišču.

Naše smučarke in smučarje ta vikend tako pričakuje proga Levi Black, katere start se začne na 438-ih metrih nadmorske višine in se nato spusti za 180 metrov. Lansko leto je prvo mesto med ženskami osvojila Nemka Maria Riesch, Mazejeva je bila 12., Ferkova pa 27. Pri moških je bil najhitrejši Avstrijec Reinfried Herbst, Valenčič pa je zasedel 13. mesto.

Leave a Comment