Alpinci imajo znan proračun

Vodstvo Smučarske zveze Slovenije (SZS) je predsedniku panoge za alpsko smučanje gospodu Dušanu Gorišku in odboru panoge podrobno predstavilo proračun za sezono 2014/2015 v višini 1.080.000 EUR že 23. aprila 2014. Poleg tega zneska, je proračun panoge sestavljen še iz pogodbe z najboljšo smučarsko na svetu Tino Maze (poslovna skrivnost), 210.000 EUR za skupne stroške panoge, ter 100.000 EUR za pokrivanje izgube iz preteklih sezon. Panoga tako že nekaj časa razpolaga s sredstvi, ki so na voljo za programe, zato ni nikakršnega zadržka, da se program ne bi mogel izvajati.


Slovenski smučarji in smučarke [foto: SZS]

Izjava o sporazumni prekinitvi pogodbe z vodjo panoge Dušanom Blažičem ne drži. SZS je na zahtevo predsednika panoga za alpsko smučanje enostransko prekinila pogodbo o sodelovanju.

Smučarska zveza Slovenije deluje transparentno in v skladu z vsemi pravili, ki so zapisani v aktih, ter upoštevajoč etični kodeks, ki je v veljavi. Enako velja za vse organe, ki delujejo pod okriljem SZS. Lahko povem, da smo pri panogi za alpsko smučanje okvirno dogovorili pogodbe z vsemi glavnimi sponzorji, ki so tudi v preteklosti sodelovali s panogo ter pridobili nekaj novih. Upoštevali pa smo tudi dejstvo, da bo SZS iz naslova državnih sredstev predvidoma prejela manj sredstev,” je povedal direktor SZS dr. Jurij Žurej.

Leave a Comment