Ana Bucik na slalomu v Sestrieru do 12. mesta

Ženske so v Sestrieru opravile še s Slalomom. Ana Bucik je z 12. mestom poskrbela za novo dobro uvrstitev, Neja Dvornik je po spodbudnem začetku odstopila v prvem teku.


Ana Bucik [foto: sloski]

Ana Bucik je kot članica elitne slalomske sedmerice nastopila s številko dve. Na zahtevni progi je dobro začela, nato pa se ji pripetila en večja napak v spodnjem delu proge, ki jo je stala veliko časa. Za vodilno Petro Vlhovo je po prvi vožnji zaostajala +2,21, kar je bilo dovolj za 18. mesto. Zelo pogumno se je na prvo progo podala druga Slovenka Neja Dvornik, ki je bila zelo hitra v zgornjem delu proge. Žal je nato storila napako in odstopila.

Ana Bucik je v drugo smučala brez napake, kar se je pokazalo tudi na času. Z osmim časom druge vožnje je napredovala po lestvici navzgor in z 12. mestom znova potrdila, da je upravičeno članica slalomske elite. Do druge zaporedne slalomske zmage je prišla Švicarka Wendy Holdener, ki je za 47 stotink prehitela najboljšo slalomistko svetovnega pokala Američanka Mikaelo Shiffrin. Petra Vlhova je iz prvega mesta zdrsnila na tretje.

Po tekmi je Ana Bucik dejala: “Prvi tek ni bil tisti pravi. Ne le napaka, tudi samo smučanje ni bilo pravo. V drugo sem uspela nekaj dodati, a nisem imela pravih občutkov. Zato sem vesela, da mi je vseeno uspelo iztržiti lep rezultat. Sedaj pa bo v teh tednih do slalomskega novega leta treba še nekaj dodati.


Rezultati: Svetovni pokal .: Sestriere :. Slalom (ž)


Leave a Comment