Ana Bucik osma na superkombinaciji MSP

V Jasni na Slovaškem se nadaljuje mladinsko svetovno prvenstvo. Danes so na svoj račun prišle smučarke, ki so se borile za dva kompleta odličij. Najprej so se pomerile na superveleslalomu, katerega časi so se nato upoštevali še na superkombinaciji.


Ana Bucik [foto: Klemen Zibelnik/smucka]

Ana Bucik je bila na superveleslalomu najhitrejša Slovenka z 22. časom voženj, Saša Brezovnik je bila 35., Eli Plut 41., Mihaela Kosi 42., Katja Horvat 53., Desiree Kopše pa 72. Slalomske vožnje so našim dekletom nato uspele zelo dobro, predvsem Bucikovi, ki je s petim časom na koncu napredovala vse do končnega osmega mesta. Brezovnikova je zasedla 29. mesto, Horvatova 40., Kopšetova pa 48. Plutova na slalomu ni nastopila, Kosijeva pa je odstopila.

V superveleslalomu je slavila Švicarka Corinne Suter, druga je bila Avstrijka Stephanie Venier, tretja pa še ena Avstrijka Rosina Schneeberger. Zlate medalje se je na superkombinaciji veselila Avstrijka Elisabeth Kappaurer, do srebra je prišla Švedinja Lisa Blomqvist, do brona pa Marina Wallner iz Nemčije.


Rezultati: MSP.: Jasna :. Superveleslalom (ž)
Rezultati: MSP.: Jasna :. Superkombinacija (ž)


Leave a Comment