Ana Drev po vrhunski rezultat na naslednji tekmi

Ljubitelji alpskega smučanja so nestrpno pričakovali drugi tek veleslaloma svetovnega pokala v avstrijskem Lienzu. Razlog je bil povsem preprost, saj je po polovici tekme vodila Ana Drev. 30-letnica, ki je v letošnji sezoni v vse boljši formi, je imela pred drugo Švicarko Lara Gut dve, pred tretjo Avstrijko Evo-Mario Brem pa šest stotink sekunde prednosti. V finalu je Ana odločno napadlo ter se pogumno borila s progo Schlossberg. Nekje na polovici proge pa je naredila napako in predčasno končala nastop. Odstop vodilne je izkoristila Gutova, ki je prišla do nove zmage, dvanajst stotink je na drugem mestu zaostala Tina Weirather iz Liechtensteina, tretja pa je bila Nemka Viktoria Rebensburg (+0,30).


Ana Drev [foto: GEPA]

V finalni vožnji smo imeli tudi Katarino Lavtar. Po ″prvem polčasu″ je držala 29. mesto, a je podobno kot Ana tudi ona v finalu odstopila. Naši smučarki tako nista uspeli izkoristiti finalne postavitve glavnega trenerja Denisa Šteharnika.

Premierni nastop med elito je več kot odlično opravila Meta Hrovat, ki je z visoko štartno številko 61 prismučala na 35. mesto, za finalom pa zaostala le za 16 stotink sekunde. Četrta predstavnica Tina Robnik je nastop na prvi progi končala predčasno.

Ana je v prvi vožnji odpeljala zelo dobro, tako kot se vozi na treningu. Morda jo je nekoliko presenetilo, da je vodila. Pomembno je, da je v finalu odšla odločno na progo ter je hotela zmagati in ne brati rezultata. To je zelo pomembno, se bo pa naslednjič bolje izšlo. Po eni strani sem razočaran, po drugi strani pa sem vesel, saj smo lahko tudi najhitrejši na svetu. Po prvem teku smo od Katarina pričakovali nekoliko več, v drugim teku pa je žal naredila napako. Vesel sem, da dekleta ne kalkulirajo in smučajo na polno. Žal je v prvem teku odstopila Tina, pohvalil bi pa Meto, ki ji je le za malo zmanjkalo do drugega teka. Z njo smo zelo zadovoljni, naredila je zelo dober nastop. Smučala je tako, kot smo se dogovorili. Še večkrat bo dobila priložnost,″ je po tekmi menil Šteharnik.

V torek je na sporedu še slalom.


Rezultati: Svetovni pokal .: Lienz :. Veleslalom (ž)


Leave a Comment