Anamarija Lampič do sedme zmage

Danes se je s sprintom v prosti tehniki v avstrijskem St. Ulrichu pričel celinski pokal v teku na smučeh. Med pestro mednarodno zasedbo je Slovenija osvojila zlato po zaslugi Anemarije Lampič. Za tekmovalko iz Medvod je bila to sedma zmaga v karieri.

Lampičeva je v kategoriji mladink U 20 z drugim kvalifikacijskim časom, v finalu pokazala premoč in osvojila odlično prvo mesto, pred Čehinjo Petro Hyncicovo in Avstrijko Julio Berger. Dekleta kategorije nižje U18, so tekmovale 200 metrov manj kot starejše kolegice, kjer so si prva tri mesta razdelile Švicarke. Najhitrejša je bila Alina Meier pred Lydio Hiervickel in Stefanie Arnold. Med finalistkami je Tjaša Trampuš osvojila peto mesto.


Anamarija Lampič [foto: Ok Erzurum]

Pri moških kolegih je v članski kategoriji Luka Gostinčar osvojil deveto mesto, zmagal je Francoz Paul Goalabre, pred rojakom Cyrilom Mirando in Nemcem Danijelom Heunom.

Najhitrejši Slovenec v kategoriji U18 je bil Andrej Jenko na 12. mestu. Zmagal je Italijan Mikael Abram pred Avstrijcem Markusom Mrkonjičem in Čehom Petrom Pilzem. V kategoriji mladincev U20 je Miha Šimenc osvojil 11. mesto.

Jutri je na sporedu posamični start v prosti tehniki. Ženske U18 in U20 se bodo pomerile na 5 km. Moški U18 bodo tekmovali na 7,5 km, U20 in člani pa na 10 km. V nedeljo pa bo na sporedu še skupinski štart v klasični tehniki za vse kategorije.


Rezultati: Svetovni pokal .: St. Ulrich :. Članice
Rezultati: Svetovni pokal .: St. Ulrich :. Dekleta – U 20
Rezultati: Svetovni pokal .: St. Ulrich :. Dekleta – U 18
Rezultati: Svetovni pokal .: St. Ulrich :. Člani
Rezultati: Svetovni pokal .: St. Ulrich :. Fantje – U 20
Rezultati: Svetovni pokal .: St. Ulrich :. Fantje – U 18


Leave a Comment