FOTO: Andrej Jerman končal kariero


Andrej, hvala ti za vse [foto: Klemen Zibelnik/smucka]

Andrej Jerman je z grenkim priokusom danes sporočil, da zaključuje aktivno športno pot. Eden glavnih razlogov za to so težave s kolenom, ki so se začele pojavljati na tekmah v Wengnu. Padec na treningu pred smukom v Kitzbühlu, kjer je utrpel pretres možganov, pa je dokončno zapečatil njegovo tekmovalno kariero.

Jerman se je v zgodovino zapisal kot prvi Slovenec z zmago na smukaški tekmi svetovnega pokala. To mu je uspelo leta 2007 v nemškem Garmisch-Partenkirchnu. Na najvišjo stopničko zmagovalnega odra je stopil še konec leta 2009 na smukaški progi Stelvio v Bormiu. Na stopničkah je stal še dvakrat, obakrat na smukih.


Andrej Jerman [foto: GEPA]

14 sezon svetovnega pokala

Nastopil je tudi na petih svetovnih prvenstvih in treh olimpijskih igrah, kjer pa ni posegel po vidnejših uvrstitvah. Na tekmah svetovnega pokala je Tržičan, ki bo septembra dopolnil 35 let, nastopil 173. Prvi občutek z najvišjim rangom tekmovanja pa je okusil davnega 12. decembra 1998 v francoskem Val d’Iseru (57. mesto). Prvič pa je nase opozoril na svetovnem mladinskem prvenstvu v francoskem Megèvu, kjer je leta 1998 na superveleslalomu zasedel drugo mesto.


Fotogalerija: 28.01.2013, Konec kariere Andreja Jermana [foto: Klemen Zibelnik/smucka]


Leave a Comment