Anže Semenič slavil v Iron Mountainu, Matic Benedik dvakrat drugi

Ameriški Iron Mountain (HS 133) gosti kar tri tekme celinskega pokala v smučarskih skokih. Skakalci so v soboto nastopili kar na dveh preizkušnjah, saj so tako nadomestilo decembra odpadlo preizkušnjo v finskem Lahtiju.

Po prvi seriji je vodil Matic Benedik, ki pa je v drugo pristal pri 127,0 metrih kar je pomenilo, da ga je na vrhu nadomestil Norvežan Fredrik Bjerkeengen. 20-letni Matic je tako prišel do najboljše uvrstitve v karieri. Zmagovalni oder je zapolnil Nemec Christian Heim na tretjem mestu.

Andraž Pograjc je bil 10., Nejc Dežman 15., Tomaž Naglič 19., Žiga Mandl 23., Rok Justin 27. in Anže Semenič 30. Do točk ni prišel le Matic Kramaršič (42. mesto).


Anže Semenič [foto: Klemen Zibelnik/smucka]

Na drugi tekmi prevladovala Semenič in Benedik

Druga tekma se je razpletla po slovenskih željah, saj je Anže Semenič slavil gladko zmago. To je bila za 20-letnika druga zmaga v karieri v tem rangu tekmovanja, najboljši je bil že na začetku januarja v poljskih Zakopanah. Njegov uspeh je znova z drugim mestom dopolnil Mati Benedik. Najnižjo stopničko zmagovalnega odra pa je zasedel Avstrijec Thomas Diethart.

Pograjc je bil četrti, Mandl 21., Dežman 23., Kramaršič 24., Naglič 25. in Justin 30.,


Rezultati: Celinski pokal .: Iron Mountain :. Uradni rezultati
Rezultati: Celinski pokal .: Iron Mountain :. Uradni rezultati


Leave a Comment