Barbara Kürner Čad ob naziv vršilke dolžnosti


[foto: GEPA]

V četrtek popoldne se je v prostorih Smučarske zveze Slovenije (SZS) sestal Izvršilni odbor SZS na svoji 15. seji. Člani so soglasno potrdili sestavo Organizacijskih odborov tekem svetovnega pokala, ki bodo na sporedu to zimo v Sloveniji – OK Rogla za tekme SP v teku na smučeh, OK Zlata lisica za ženski tekmi SP v alpskem smučanju, OK Ljubno za žensko tekmo SP, OK Pokal Vitranc za moški tekmi SP v alpskem smučanju in OK Planica za finale SP v smučarskih skokih.

Barbara Kürner Čad ni več vršilka dolžnosti

Seznanili so se s trenutnim finančnim poslovanjem Smučarske zveze Slovenije in obravnavali spremembe statuta, ki bodo potrebne zaradi novega zakona o društvih. IO SZS je na včerajšnji seji gospo Barbaro Kürner Čad, dosedanjo vršilko dolžnosti, imenoval za direktorico do konca tega Olimpijskega obdobja. Obravnavana je bila tudi problematika razsvetljave na skakalnici v Kranju. Po temeljitem kronološkem pregledu dogodkov je bilo odločeno, da se nadaljuje s pridobivanjem gradbenega dovoljenja, ki naj bi bil tik pred izdajo, od izvajalca pa se bo zahtevalo vračilo denarja, saj je Fundacija za šport od SZS že zahtevala vračilo sredstev, ki so bila prispevana iz tega naslova.

SZS v popularizacijo smučarskega športa

Predstavljeni so bili tudi projekti za večjo popularizacijo smučarskega športa. SZS bo tako pristopila k projektu Mednarodne smučarske zveze (FIS) “Svetovnemu dnevu snega”, ki bo 21. januarja 2012 po vsem svetu. Osrednji dogodek bo v Planici. V mesecu februarju pa bo spet pripravila šest televizijskih oddaj z naslovom “Gremo na smuči”.

Leave a Comment