Beli cirkus ob morju

Smučarska zveza Slovenije in družba Elan organizirata dogodek “Beli cirkus ob Morju”, kjer bo prvič v zgodovini Slovenije pripravljena umetno zasnežena smučarska proga v neposredni bližini morja. Z dogodkom želita organizatorja ozavestiti in spodbuditi otroke k aktivnemu preživljanju prostega časa v naravi in na snegu. Na dogodku bodo prisotni tudi aktivni tekmovalci in smučarske legende, med njimi Christian Mayer, Filip Flisar, Andrej Šporn, Mitja Valenčič, Matic Skube, Peter Prevc, Jaka Hvala, Bojan Križaj, Davo Karničar, Glen Plake, Urška Hrovat in drugi.

V sklopu dogodka bo 14. oktobra 2013, potekala okrogla miza “Pripeljimo otroke nazaj na sneg”, kjer bodo o pomembnosti ozaveščanja aktivnega preživljanja prostega časa
otrok v naravi razpravljali:
• dr. Jernej Pikalo, minister za izobraževanje, znanost in šport,
• Andrew Cholinski, predstavnik mednarodne smučarske zveze,
• Primož Ulaga, predsednik Smučarske zveze Slovenije,
• Leon Korošec, član uprave družbe Elan,
• Filip Flisar, smučar prostega sloga.


Smučalo se bo tudi tik ob morju [foto: Klemen Zibelnik/smucka]

Po okrogli mizi bo, ob 13. uri, sledila otvoritev prve smučarske proge na slovenski obali, ki jo bo otvoril Peter Bossman, župan občine Piran. Smučarska proga v skupni površini 400 m2 bo izdelana iz umetnega snega, ki ga bodo organizatorji v posebnih zamrzovalnih prostorih začeli pripravljati pet dni pred dogodkom. Dan pred dogodkom pa bodo sneg ročno razvrstili po smučarski progi. V ta namen nam bo priskočila na pomoč tudi ekipa, ki pripravlja Pokal Vitranc. Naj omenimo še, da je umetni sneg popolnoma brez kemikalij in bo na prostem obstal 24 ur. Ko bo kopnel, se bo voda nadzorovano stekala v morje.

Smučarsko progo ob morju bodo preiskusile smučarske legende in aktivni tekmovalci smučarskih disciplin, ki bodo tudi predstavili prihajajočo sezono v svetovnih pokalih. Smučarskim legendam se bodo pri spustu pridružili otroci in preizkusili novo Elanovo inovacijo svetovnega merila – smučko U-flex.

Celotno dogajanje bo potekalo v in ob hotelu Bernardin v Portorožu.

Leave a Comment