Berlot in Jelenko za slovensko nordijsko zgodovino


Gašper Berlot in Marjan Jelenko sta spisala nordijsko zgodovino [foto: SZS]

Nemški Oberwiesenthal je gostil tekmo poletne velike nagrade nordijskih kombinatorcev. Na sporedu je bil ekipni šprint, kjer sta nastopila tudi Gašper Berlot in Marjan Jelenko. Na skakalnici sta naša kombinatorca zasedala 13. mesto, a sta nato v tekaškem delu nadoknadila zaostanek in se zavihtela na oder za zmagovalce, na tretje mesto. S tem sta spisala slovensko zgodovino nordijske kombinacije. Postala sta prva kombinatorca, ki sta zasedla stopničke na tekmah najvišje ravni.

Prvi se je na tekaško progo podal Gašper Berlot in s četrtim tekaških rezultatom nakazal, da se bo danes pisala zgodovina. Piko na i pa je postavil Marjan Jelenko, ki je iz kroga v krog napredoval in v ciljnem sprintu opravil s konkurenco. Letošnja tekmovalna sezona se lepše ne bi mogla začeti,” je po tekmi razmišljal Aleš Gros, trener teka na smučeh.

Današnjega uspeha se je razveselil tudi Marjan Jelenko: “Nisem pričakoval, da bova lahko na tekaškem delu izboljšala najino uvrstitev. V zadnjem krogu sem spoznal, da bi se lahko prebila tudi na stopničke. Takrat me je tudi spodbudil trener, ki je zavpil, naj grem po stopničke. Iz sebe sem iztisnil vse, kar se je še dalo. Preko celotne tekme sem se počutil odlično. Tudi Gašper je opravil odlično delo, tako da sva oba v tem trenutku zelo srečna.

Zmage sta se sicer razveselila Francoza Francois Braud in Jason Lamy Chappuis, druga pa sta bila Avstrijca Tomas Druml in Bernhard Gruber.


Rezultati: Poletna velika nagrada .: Oberwiesenthal :. Uradni rezultati


One Comment

  1. Pingback: Smucka.com – Kombinatorci bodo Pokljuko zamenjali za Ramsau

Leave a Comment