Biatlonci in alpske smučarke skupaj na strelišču


[foto: Tomaž Šušteršič]

Biatlonci so že dober teden dni v svojem pripravljalnem taboru na Pokljuki, kjer bodo v nedeljo zaključili vadbeni sklop pred krajšim poletnim odmorom. Športni center Triglav Pokljuka na Rudnem polju pa so si za bazični trening že drugič letos izbrale tudi nekatere članice A reprezentance v alpskem smučanju.

Zelo nam je všeč tukaj, zato smo se vrnile,” so v en glas pojasnile Ana Drev, Anja Oman, Ula Hafner in Katja Horvat. Biatlonci pa so alpske smučarke že navdušili tudi za streljanje. Na strelišču so se pod vodstvom trenerja Tomaša Kosa in tekmovalcev preizkusile v podiranju biatlonskih tarč. Nekatere so bile kar precej uspešne in fantje iz reprezentance so jih že pričeli novačiti za prestop med biatlonke. “Ne, še vedno je bistveno lažje smučati kot streljati. Vsaj za nas,” so smučarke v en glas demantirale poskuse slovenskih biatloncev. Pod budnim očesom Gorazda Janka in Roberta Žana bodo Pokljuko še nekajkrat prekolesarile, opravile vaje za moč v hotelskem fitnesu in se povzpele na bližje vrhove, predno bodo zapustile planoto v Triglavskem narodnem parku ter odpotovale na južni del zemeljske poloble, kjer jih čaka soočenje s snežno podlago.


[foto: Tomaž Šušteršič]

Trening v tem tednu je tudi za nas precej naporen, zato z veseljem naredimo tudi kakšno bolj nenavadno potezo, kot je bilo učenje streljanja alpskih smučark. Kar dobro jim je šlo na koncu, čeprav na začetku niso bile povsem suverene,” je strnil opažanja strelski trener Tomaš Kos. “Tudi naši tekmovalci prehajajo v obdobje, ko se povečuje obseg strelskega treninga in prihaja ta biatlonska prvina spet bolj v ospredje, zato bomo tudi sami vedno več na strelišču. Zaenkrat vse poteka po načrtih, prvi morebitni napredki pa bodo seveda vidni šele jeseni.

Premor do naslednjega ciklusa priprav bodo biatlonke in biatlonci po večini izkoristili za obisk krajev ob Jadranu, le Teja Gregorin se bo prepustila operaciji kolena. “Nič posebnega, rutinska operacija in v štirinajstih dnevih naj bi bila spet nared. S kolenom sem imela že nekaj časa težave in ga nisem mogla polno obremenjevati, sedaj pa sem se odločila, da izkoristim prosto obdobje in saniramo situacijo,” je razložila Gregorinova.


[foto: Tomaž Šušteršič]


Ana Drev [foto: Tomaž Šušteršič]

Leave a Comment