Biatlonci že v zimskem Hochfilznu

Biatlonci so se že preselili na naslednje prizorišče svetovnega pokala, kjer jih na avstrijskem Tirolskem v petek, soboto in nedeljo čakajo nove šprinterske, štafetne in zasledovalne tekme. V Hochfilzen je dopotovala že iz Östersunda znana slovenska moška posadka, v kateri je tokrat Petra Dokla nadomestil Simon Kočevar, ki se bo poleg Faka, Bauerja in Mariča potegoval za točke svetovnega pokala.


Andreja Mali [foto: Tomaž Šušteršič]

Prve pa se bodo skupaj s Tejo Gregorin, Andrejo Mali in Anjo Eržen v smučino postavile biatlonke, saj jih že jutri ob 10.30 uri čaka 7,5-kilometrski šprint. Na današnjem treningu, ki je potekal v sončnem vremenu, je Gregorinova na strelišču prikazala nekaj zelo lepih predstav. “Po videnem v Östersundu, grem vseeno v tekmo z mešanimi občutki. Želim si takšnega nastopa, ki bo zadovoljil predvsem mene, saj bi to pomenilo nekoliko hitrejši tek in bolj natančno roko na strelišču. Obojega sem zmožna, zato si moram spet povrniti dobre občutke in prenehati z nesmiselnimi napakami, ki so pomenile preveč zgrešeih tarč. Lansko leto je bil Hochfilzen zame zelo uspešen in upam, da bo tako tudi letos. Nekako moram priti iz trenutne krize in se približati najboljšim tekmovalkam, kar vsekakor zmorem,” je bila napoved Teje Gregorin.

Tri ure za ženskami se obeta tudi prvi nastop moških pod tirolskimi vrhovi. Lanska zmaga Jakova Faka v zasledovanju in tretje mesto na šprintu sta bila zares odmevna dosežka, ki bi si ju najuspešnejši slovenski predstavnik vsekakor želel ponoviti. “Lansko leto je bilo uspešno, letos pa je tu že novo in spet bo potrebno prikazati kar čim več. Načrt še vedno ostaja enak kot v Östersundu, torej opraviti s tekmami najbolje kot znam in sem trenutno pripravljen. Upam, da bo streljanje že na višjem nivoju, ker potem ne more izostati tudi dobra uvrstitev. Pozna se, da mi zaradi terapij manjka treninga, zato je težko kar takoj priklopiti z najboljšimi. Zavedam se, da je treba izboljšati streljanje, kar mi že uspeva na treningih in zdaj bo treba to prenesti še na tekme. Tekaško nimam tako velikega manjka, poleg tega se je sezona šele dobro začela, in s tekmami se bo tudi tek še dvignil,” je prepričan Jakov Fak.


Anja Eržen [foto: SZS]

Letošnja najboljša uvrstitev pa pripada Klemnu Bauerju, ki je se mu je v Östersundu že uspelo uvrstiti v deseterico najboljših. “Uvod v sezono se je, predvsem strelsko, zame začel skoraj po najbolj optimističnih pričakovanjih. To mi je prav gotovo vlilo dodatne samozavesti in upanja, da tudi v Hochfilznu nadaljujem z uspešnimi predstavami. Vsaj po treningu sodeč sem ohranil zanesljivost, kar si želim realizirati tudi na tekmi. Verjamem, da mi to lahko uspe, če bom ostal zvest svojemu principu in se ne pustil obremenjevati z rezultatom,” so bile besede Klemna Bauerja pred jutrišnjo tekmo.

Oba najmlajša slovenska predstavnika Anja Eržen in Simon Kočevar si želita predvsem čim boljšega nastopa in uvrstitve v nedeljski zasledovanji. Vremenska napoved predvideva v Hochfilznu poslabšanje razmer in celo sneženje med žensko in delno med moško tekmo, kar pa biatlonk in biatloncev ne bi smelo preveč zmotiti, glede na vetrovne pogoje v katerih so na uvodu v sezono tekmovali na Švedskem.

Leave a Comment