Čatru nekaj točk na superveleslalomu v Saalbachu

Zadnji superveleslalom sezone svetovnega pokala pred finalom v švicarskem Lenzerheideju je gostil Saalbach-Hinterglemm. V Avstriji je danes nastopilo 54 tekmovalcev, med katerimi so bili tudi štirje Slovenci.

Z zelo selektivno postavitvijo na progi Schneekristall je najbolje opravil Švicar Marco Odermatt, z drugim mestom je svoj premierni vzpon na stopničke doživel Francoz Matthieu Bailet, ki je zaostal 0.62 sekunde, še 19 stotink več pa je za svoj nastop in tretje mesto potreboval Avstrijec Vincent Kriechmayr.


S progo Scheekristall je najhitreje opravil Švicar Marco Odermatt [foto: saalbach.com]

Naš prvi tekmovalec na startu je bil Miha Hrobat, ki se je na pot podal 22. po vrsti. Nekaj težav je imel že v zgornjem delu proge, na približno dveh tretjinah poti pa je zdrsnil na bok in odstopil. Martin Čater, ki je nosil startno številko 37, v prvem odseku proge ni bil med najhitrejšimi, nato pa je smučal nekoliko bolje in ob prihodu v cilj zasedel 17. mesto, z 2.68 sekunde zaostanka.

Kmalu za njim je nastopil Boštjan Kline, ki pa je na polovici proge sklenil svojo vožnjo s padcem. Drugi nastop med svetovno elito je zabeležil Nejc Naraločnik, ki je startal kot predzadnji. 5.66 sekunde zaostanka za Odermattom ga je popeljalo na končno 38. mesto, medtem ko je Čater dan v Saalbachu sklenil na 22. “Danes je bila zanimiva tekma in proga. Bilo je veliko odstopov, treba je bilo taktično smučati. Poskušal sem taktično smučati in napadati, sem pa na nekih mestih verjetno preveč taktiziral in rezultat bi danes lahko bil boljši, a tako pač je. Do cilja sem prišel, bilo je nekaj dobrih odsekov in gremo naprej optimistično,” je po tekmi dejal Čater.

S predstavo svojih varovancem ni bil zadovoljen glavni trener Grega Koštomaj: “Če na hitro strnem, je bilo zopet slabo. Sicer so bile točke, a za Martina je bil to preslab nastop. Točke so bolj posledica napak in odstopov drugih. Ostali fantje so bili na določenih sekcijah dobri, ponekod celo odlični, a so bili odstopi, napake. Danes je bil dan, ki bi ga morali izkoristiti, a ga nismo. Generalna ocena je slaba, treba se bo usesti in dobro analizirati ter se pogovoriti za naprej.


Rezultati: Svetovni pokal .: Saalbach :. Superveleslalom (m)


Leave a Comment