Blardone ugnal Hirscherja

Crans Montana v Švici je danes po dveh superveleslalomih gostila še veleslalom. Na ne tako strmem terenu, ki pa je poln manjših prelomnic, se je v spomladanskih razmerah najbolje znašel Italijan Massimiliano Blardone. Njegovega časa ni uspel premagati niti Marcel Hirscher, ki je bil tokrat drugi. Na tretje mesto se je z dobro drugo vožnjo povzpel Hannes Reichelt.

Hirscher izkoristil startno številko

Marcel Hirscher je imel na včerajšnjem žrebu srečo in tako je dobil priložnost, da se prvi spusti po progi v Crans Montani. Pričakovano je izkoristil prednost startne številke ena in smučal svojo linijo. Kljub temu, da je tik pred ciljem napravil manjšo napako, nihče ni uspel izboljšati njegovega časa. Najbolj se mu je približal Italijan Massimiliano Blardone, ki je zaostal dve stotinki. Aksel Lund Svindal pa je na tretjem mestu zaostajal že 57 stotink.


Blardone se je Hirscherju najbolj približal v prvi vožnji. [foto: GEPA]

Od najboljših smučarjev v Crans Montano niso pripotovali poškodovani Kostelić, Američan Bode Miller in Francoz Thomas Fanara. Slednji je na zadnjem veleslalomu v Banskem grdo padel in si izpahnil ramo, milejša poškodba kolena pa naj bi ovirala tudi Millerja.

Vreme v Švici je bilo tudi danes spremenljivo. Prvi tekmovalci so vozili v soncu, ostali z višjimi startnimi številkami pa so tekmovali v megli, ki se je prikradla v zgornji del. Naletaval je celo sneg, ki je oviral tudi edinega slovenskega predstavnika. Kljub temu si je Janez Jazbec s 24. časom zagotovil mesto v finalu.

Večina v drugo pokvarila uvrstitev

Finalna vožnja je potekala v soncu, kar je tekmovalcem omogočalo odlično vidljivost. Ponagajale pa so visoke temperature, saj je bilo na 2000 metrih nadmorske višine pravo spomladansko vreme. Snežna površina je bila zmehčana, proga pa se je hitro načela. Vsaka najmanjša napaka se je močno poznala na času. Velika večina tekmovalcev je zato svojo končno uvrstitev precej pokvarila, saj so bile razlike med njimi izredno majhne. Na eni izmed prelomnic je bil nepreviden tudi Janez Jazbec. Zaradi napake je zdrsnil po lestvici navzdol, a se veselil novih točk.

Najprepričljivejše je z drugo progo opravil Francoz Jean Baptiste-Grange, ki je imel tudi najhitrejši čas. Ker je bil po prvi vožnji na 21. mestu so tekmovalci, ki so bili uvrščeni pri vrhu, imeli pred njim že veliko prednost. Na koncu se je zato slalomski specialist moral zadovoljiti s četrtim mestom.


Hirscherju se nasmiha veliki kristalni globus. [foto: GEPA]

Presenetljivo je spomladanske pogoje sebi v prid izkoristil Hannes Reichelt in se uvrstil na tretje mesto. Blardone je nato z vožnjo brez napak z veliko prednostjo prevzel vodstvo, njegovega časa pa ni uspel izboljšati Marcel Hirscher. Tokrat je Avstrijec moral priznati premoč izkušenejšemu Italijanu, ki je slavil svojo drugo zmago v letošnji sezoni. Vseeno se je Hirscher še bolj zasidral v vodstvu skupnega seštevka svetovnega pokala. Trdno pa v svojih rokah drži tudi veleslalomski kristalni globus.


Rezultati: Svetovni pokal .: Crans – Montana :. Veleslalom (m)


Leave a Comment