Bo telemark postal olimpijska disciplina?


Luka Pintar [foto: Klemen Zibelnik]

V norveškem Rjukanu te dni poteka svetovno prvenstvo v telemark smučanju. Danes je bil na sporedu prost dan kar so organizatorji izkoristili za predstavitev nove discipline, s katero bo telemark kot šport poizkušal priti med olimpijske discipline. Nova disciplina v tem športu bi se imenovala pararelni sprint kar pomeni, da bodo tekmovalci tekmovali v veleslalomu in teku na izpadanje. Že danes na predstavitveni tekmi je bilo zelo zanimivo, videli smo nekaj zanimih dvobojev. Tudi tekmovalci so bili navdušeni nad novo disciplino, ki naj bi še dodatno popestrila telemark smučanje. Na tekmi sta nastopila tudi dva Slovenca, Luka Pintar in Jan Lavtar, ki pa sta izpadla v četrtfinalu.

Luka Pintar je bil po nastopu presenečen nad zanimivostjo pararelnega sprinta. “Zdi se mi odlična zamisel, saj je zelo atraktivna disciplina posledično pa je vse skupaj zelo zanimivo tudi za gledalce ob progi,” je dejal Luka, ki je v četrtfinalu izpadel proti Norvežanu Ingebridsenu. Tudi Jan Lavtar je bil presenečen nad atraktivnostjo nove discipline. “Super zadeva, saj bodo tudi tekmovalci, ki običajno niso v ospredju imeli velike možnosti za visoka mesta,” je zaključil Jan, ki je prav tako izpadel v četrtfinalu proti Čehu Hegarju.

Jutri bo v Rjukanu na sporedu še zadnja tekma svetovnega prvenstva-sprint. Na zelo dobro organiziranem prvenstvu organizatorji tudi za jutri napovedujejo pravi spektakel in veliko gledalcev. Visoke ambicije pred jutrišnjo tekmo pa imajo tudi v našem taboru.

Leave a Comment