BOFF na bovškem platnu zopet v zadnjih dneh leta

Šesti festival filmov o športih na prostem in o naravi BOFF (Bovec Outdoor Film Festival) bo v Bovcu potekal v zadnjih dneh letošnjega leta, od petka 28. do nedelje 30. decembra.

V festivalskem sporedu je letos 24 filmov, od teh 14 v kategoriji šport in akcija, le štirje v kategoriji kratkih športnih filmov (kategorija letos ni tekmovalna), šest pa je filmov v kategoriji narava in ekologija.

Delež domačih filmov je opazen: trije so med daljšimi športnimi filmi (gorskokolesarski Switch Blaža Tomažina, športnoplezalski Divji Jureta Breceljnika in smučarsko-deskarski Nedotaknjeno/Untouched Mitja Legata, v slovaškem Tatranski loki pa je glavni akter Davo Karničar), tu je še kratki športni film Orientacijski tek Julije Ferenc, med filmi o naravi pa so kar štirje domači filmi (Zelena utopija Marka Kumerja, Planet Slovenija Aleša Ferenca, V objemu Himalaje Petra Vrčkovnika in Zakaj? Kje? Kdaj? Kako? Jasne Hribernik).


[foto: Boff]

Letošnji novosti sta, da bodo vse projekcije v Stergulčevi hiši na osrednjem bovškem trgu, predvsem iz organizacijskih razlogov pa bodo prvič naprodaj vstopnice. Za celoten festival bo na voljo abonmajska vstopnica za ceno 12 evrov, dnevne vstopnice bodo naprodaj po 5 evrov, za posamezen sklop (odvisno od dolžine so to dva ali trije zapored predvajani filmi) pa po evro manj.

Filmski spored se v petek in nedeljo začenja ob 17. uri, v soboto pa uro prej, zadnji večerni sklop pa se vsak dan začne ob 22. uri. Podelitev nagrad bo v nedeljo ob 20. uri.

V žiriji festivala so letos filmska delavka Mateja Zorn, športni novinar TV Slovenije in avtor večih športnih dokumentarcev Tomaž Kovšca in fotograf in multimedijski avtor Nejc Saje.

Kot vedno na BOFFu dogajanje ne poteka le na platnu. Vse tri dni bo na Kaninu zopet delavnica o varnosti pri smučanju in deskanju izven urejenih smučišč, v predverju Stergulčeve hiše bo stojnica s knjigami. V petek bo otvoritev fotografske razstave bovškega izraznega fotografa Darka Cudra, v soboto pa bo Tomaž Kovšca vodil okroglo mizo na temo gorskega kolesarjenja in slovenske zakonodaje.

Tretji festival snežnih skulptur na Kaninu bo tokrat za teden dni prehitel filmski festival. Graditelji štirih ekip bodo iz snežnih kock s trimetrskimi stranicami svoje skulpture klesali od 21. do 23. decembra.

Pokrovitelji festivala BOFF in festivala snežnih skulptur so LTO Bovec, Slovenski filmski center, Stihl, Petzl, Občina Bovec, Adriatic Slovenica, Factory Store in Didakta.


Spletna stran: boff.si


Leave a Comment