Božič tokrat srebrn, Marovt bronast v Abetoneju

Drugi dan mednarodnega otroškega tekmovanja Pinocchio v Abetoneju so bile na sporedu veleslalomske preizkušnje. Pogoji za nastope so bili tokrat zelo zahtevni, saj je v Italiji deževalo, poleg tega pa je bila na progi prisotna še megla. Organizator je tako lahko izpeljal samo po eno veleslalomsko vožnjo. Razmere pa naših mladih smučarjev in smučark niso prav nič zmotile, saj so se odrezali še bolje kot včeraj na slalomih.


[foto: Klemen Zibelnik/smucka]

V kategoriji U14 je odlično nastopil Borut Božič in včerajšnjemu bronu danes dodal še srebro, zelo dobro pa se je odrezal tudi Tim Tršan in postavil sedmi čas voženj. Pri deklicah sta v isti kategoriji dobro smučali Nežka Valenčič in Neja Dvornik in se uvrstili na deveto oziroma enajsto mesto.

V kategoriji U16 se je danes odlično izkazal Tijan Marovt, ki je osvojil bronasto medaljo, Anže Čufar je bil zaradi napake uvrščen nižje na lestvici, Nejc Naraločnik pa je odstopil. Pri dekletih je dobro vožnji prikazala Živa Otoničar in zasedla 11. mesto, Lejla Habjan je bila 21., Maša Hvastija pa je svoj nastop končala predčasno.

Leave a Comment