Brez finala v slopestylu v Kreischbergu

V avstrijskem Kreischbergu, kjer poteka svetovno prvenstvo, je prišla na vrsto še tretja disciplina. Po deskarskem krosu in snežnem žlebu so bile na sporedu kvalifikacije v slopestylu. Slovenske barve so branili trije deskarji, Max Kralj Kos in Peter Podlogar v prvi, Tit Štante pa v drugi kvalifikacijski skupini.


Max Kralj Kos [foto: Klemen Zibelnik/smucka]

Boji za uvrstitev med osmerico najboljših v vsaki skupini, ki je napredovala v sredin polfinale oziroma finale, so se začeli ob 9.30, od naših fantov pa je najboljša prva vožnja uspela Maxu, ki je z oceno 25,33 zasedel 19. mesto v skupini. Tit je v prvo prejel oceno 11,66, v drugo pa prikazal precej boljšo vožnjo za katero so mu sodniki namenili oceno 52,00 in 12. mesto v skupini. To je bila na koncu tudi najboljša slovenska predstava, ki je Tita popeljala na 24. mesto. Max je bil 44., medtem ko je Peter z oceno 12,66 zasedel 48. mesto.

Po moških kvalfikacijah so na spored prišle še ženske. Med deskarkami je bila le ena slovenska predstavnica, Cilka Sadar, saj Urška Pribošič s svojim nastopom ni začela. Cilki, ki je v soboto nastopila že v snežnem žlebu in zasedla 12. mesto, se današnja ena vožnja ni posrečila, saj je dobila 31. oceno in tako pristala na repu lestvice. Najboljša v kvalifikacijah je bila Švicarka Candrianova, druga je bila Kanadčanka Blasmanova, tretja pa Avstrijka Gasserjeva.


Rezultati: Svetovno prvenstvo .: Kreischberg :. Slopestyle – kvalifikacije (m)
Rezultati: Svetovno prvenstvo .: Kreischberg :. Slopestyle – kvalifikacije (ž)


Leave a Comment