Cene Prevc tik za zmagovalnim odrom

V nemškem Klingenthalu sta preko vikenda potekali zadnji tekmi celinskega pokala. Na obeh preizkušnjah je bil nepremagljiv Avstrijec Wolfgang Loitzl, v soboto sta mu sledila Finec Lauri Asikainen in Čeh Jan Matura, v nedeljo pa Nemec Karl Geiger in Jakub Janda.

Na prvi tekmi je Cene Prevc zasedel četrto mesto, Andraž Pograjc je bil 22., Primož Pikl 26., Matic Kramaršič 27., Nejc Dežman 45., Matic Benedik 51. in Ernest Prislič 76. Zaradi neustrezne dolžine smuči je bil diskvalificiran Anže Semenič. Na današnji tekmi pa je Pograjc zasedel 12., Dežman 21., Kramaršič 27., Pikl 32., Prevc 46. in Prislič 68. mesto. Semenič je bil tokrat diskvalificiran zaradi neustreznega dresa, Benedik pa zaradi neustreznih smuči.


Cene Prevc [foto: Klemen Zibelnik/smucka]

Zmagovalec celinskega pokala Jan Matura

Kljub petim zaporednim zmaga na zadnjih tekmah Loitzlu (680 točk) ni uspelo slaviti v skupnem seštevku celinskega pokala. Pred njega se je uvrstil Matura (742), tretje mesto pa je pripadlo Norvežanu Anders Jacobsenu. Najvišje uvrščeni Slovenec je Tomaž Naglič (395) na četrtem mestu, ki v Nemčiji ni nastopil.


Rezultati: Celinski pokal .: Klingenthal :. sobota
Rezultati: Celinski pokal .: Klingenthal :. nedelja


Leave a Comment