Četrti tekmovalni dan kar štiri medalje za Slovenijo v Brasovu

“Team Slovenia Brasov 2013” je postal najbolj uspešna slovenska ekipa na zimskih olimpijskih festivalih evropske mladine v zgodovini Slovenije. Team Slovenia je namreč danes osvojil štiri medalje, zlato in srebrno v smučanje in dve bronasti, v smučarskem teku in deskanju na snegu.


Anamarija Lampič [foto: OK Erzurum]

Izvrstne predstave so mladi slovenski športniki začeli v alpskem smučanju, kjer je zmagal Štefan Hadalin pred Aljažem Dvornikom. Kazalo je celo na trojno slovensko zmago, saj je ob vodstvu Slovencev, na vrhu stal samo še vodilni po prvi vožnji, Miha Hrobat, ki pa je nato žal odstopil. “Tehnično je imela vožnja veliko napak, ampak grizel sem kot lev in obrestovalo se je. Žal mi je Miha, ker mu ni uspelo, lepo bi bilo videti tri Slovence na vrhu. Kapo dol, gremo naprej, še na ekipno zmago,” je po tekmi povedal Hadalin.

Odlično je v sprintu teka na smučeh nastopila Anamarija Lampič in si pritekla svojo drugo medaljo na igrah. Osvojila je tretje mesto, v finalu je tekel tudi Miha Šimenc in končal na šestem mestu. Slovensko zbiranje medalj je nadaljeval Jure Retuznik, ki se je uvrstil v polfinale paralelnega veleslaloma, ki ga je sicer izgubil, a si v vožnjah za tretje mesto priboril medaljo tudi za ekipo deskanja na snegu.

Jutri je v Brasovu zadnji dan, na programu pa so ekipna tekmovanja.


Rezultati: OFEM .: Brasov :. Smučarski teki (ž)
Rezultati: OFEM .: Brasov :. Smučarski teki (m)
Rezultati: OFEM .: Brasov :. Alpsko smučanje (ž)
Rezultati: OFEM .: Brasov :. Deskanje na snegu (ž)
Rezultati: OFEM .: Brasov :. Deskanje na snegu (m)


Leave a Comment