COC-D: Rezultat sezone Logarjeve

Zadnjo tekmo celinskega pokala za dekleta v poletnem delu je v Libercu za pičle pol točke dobila Italijanka Elena Runggaldier pred Avstrijko Jacqueline Seifriedsberger in Line Jahr. Odlična je bila s petim mestom Eva Logar, uspeh pa so dopolnile Špela Rogelj, Maja Vtič, Anja Tepeš in Manja Pograjc.


Eva Logar [foto: Klemen Zibelnik]

Slovenska dekleta pod vodstvom Matjaža Triplata doživljajo ekipni preporod. Tokrat je eksplodirala Eva Logar, ki je končala tik pod stopničkami za zmagovalke, potem ko v finalni seriji ni podlegla bremenu vrhunskega rezultata. Nič kaj manj zadovoljni ne moremo biti z 11. in 12. mestom Špele Rogelj oz. Maje Vtič, prav tako ocena zelo dobro pa velja za Anjo Tepeš, ki je osvojila 16. mesto. Na 30. mestu je točko ujela še Manja Pograjc.

V finalni seriji zadnje tekme je prednost zadržala Italijanka Runggaldier pred morda prvo favoritinjo ob odsotnosti Daniele Iraschko, Seifriedsbergerjevo. Jahrova je na stopničke prišla s četrtega mesta.

Šest tekem, šest zmag
Na vrhu skupnega seštevka je po 11 tekmah s šestimi zmagami na šestih tekmah Iraschkova, ki ji sledi rojakinja Seifriedsbergerjeva z 10 točkami zaostanka, tretja pa je Colline Mattel iz Francije, ki je dolgo vodila, a zanimivo, nikoli zmagala, zbrala pa kar pet drugih mest. Najboljša naša je najmlajša – Špela Rogelj na 19. mestu, ki ji sledi Logarjeva na 20. mestu.


Rezultati: Celinski pokal .: Liberec :. Uradni rezultati


Lestvice: Celinski pokal, posamično


Leave a Comment