COC: Danes se začenja celinski pokal


Matic Kramaršič [foto: Klemen Zibelnik]

Danes se začenjajo tudi tekme celinskega pokala, podobno kot svetovni pokal, na severu Evrope, natančneje v finskem Rovaniemiju. Tam je že nekaj dni tudi naša ekipa pod vodstvom Gorana Janusa in Nejca Franka.

Že včeraj so skakalci opravili tudi z uradnim treningom pred današnjo prvo preizkušnjo. A misli vseh niso le pri skokih, temveč tudi pri čakanju na izgubljeno opremo. Pri naših fantih so se stvari sicer do danes že skorajda povsem razjasnile in našle, saj manjkajo le še eni čevlji. Na začetku so dobili vsega tri pare skakalnih smuči… Težave pa imajo še vedno Avstrijci in Nemci, ki opreme še niso dobili.

V Rovaniemiju bodo danes skakali Matic Kramaršič, ki je bil včeraj najboljši med vsemi na uradnem treningu ter Rok Zima, Dejan Judež, Robert Hrgota, Matjaž Pungertar, Primož Pikl, Tomaž Naglič in Jure Šinkovec.

Na severu Finske so od petka, tako kot fantje, tudi dekleta, ki bodo tudi začela s tekmami celinskega pokala. Našo ekipo vodi Matjaž Triplat. Tudi ona so že včeraj opravila z uradnim treningom, danes pa jih čaka tekma. Pesti bomo držali za Majo Vtič, Špelo Rogelj, Uršo Bogataj in Evo Logar. Tekma deklet se prične ob 16.30 uri, tekma fantov pa ob 19.00 uri po našem času.


Rezultati: Celinski pokal .: Rovaniemi :. Trening (m)
Rezultati: Celinski pokal .: Rovaniemi :. Trening (ž)


Leave a Comment