COC: Eva Logar na stopničkah v Hinterzartnu


Coline Mattel, Daniela Irascho in Eva Logar [foto: FIS / Theiner]

Smučarke skakalke so opravile z odpadlo tekmo v Schonachu, ki so jo prireditelji danes izpeljali v Hinterzartnu. Zmage se znova veseli Avstrijka Daniela Iraschko pred Francozinjo Coline Mattel, odlična tretja pa je bila Eva Logar. Med deset še tri Slovenke.

Iraschkova je zanesljivo dobila dopoldansko tekmo v Hinterzartnu, ki jo je zaznamovalo sneženje. Avstrijka je za več kot dvajset točk premagala Francozinjo Mattelovo, naša Eva Logar pa je v finalu uspešno ubranila tretje mesto in s tem Sloveniji priskakala prve stopničke v sezoni. Uspeh Eve so dopolnile preostale naše skakalke. Maja Vtič je zasedla peto mesto, izvrstno je s šestim mestom presenetila Anja Tepeš, na devetem mestu je končala Špela Rogelj, na 21. mestu pa je točke osvojila tudi Urša Bogataj. Žal je izven finala ostala le Manja Pograjc na 41. mestu.

Drugo tekmo deklet v Hinterzartnu, ki je bila zaradi premočnega vetra izpeljana v samo eni seriji, je dobila Francozinja Coline Mattel. Tokrat je vreme odigralo močno vlogo, saj so za končne rezultate obveljali izidi s prve serije. Tako se veseli Francozinja Mattelova, ki je vrnila Danieli Iraschko za dopoldanski poraz, tretja pa je tokrat Američanka Lindsey Van. Maja Vtič je ponovila peto mesto, Špela Rogelj je bila tokrat sedma, Anja Tepeš pa zaključuje najboljšo petnajsterico. Urša Bogataj je bila 22., torej mesto nižje kot dopoldne, Eva Logar pa je po stopničkah tokrat končala na 25. mestu. Brez točk je tudi tokrat ostala le Manja Pograjc.

To so moje druge stopničke v karieri, zaradi česar sem presrečna. Na dopoldanski tekmi sem napravila dva res odlična skoka, na drugi preizkušnji pa se mi nastop ni posrečil. Preko poletja smo z ekipo trdo trenirali, kar se je danes pokazalo tudi na rezultatih,” je po tekmi dejala 19-letna Logarjeva.

Dekleta se sedaj selijo v Braunlage, kjer bodo v soboto in nedeljo zaključili z nemško turnejo.


Rezultati: Celinski pokal .: Hinterzarten :. Uradni rezultati I
Rezultati: Celinski pokal .: Hinterzarten :. Uradni rezultati II


Leave a Comment