COC: Eva Logar peta v vetrovni loteriji Brotterodeja


Eva Logar [foto: Klemen Zibelnik]

Avstrijka Daniela Iraschko je zmagovalka 14. tekme celinskega pokala za dekleta v vetrovnem Brotterodeju v Nemčiji, kjer so organizatorji odpovedali finalno serijo. Eva Logar je osvojila odlično peto mesto.

Eva Logar, naša najboljša v skupnem seštevku celinskega pokala, je premoč danes v vetrovni loteriji Brotterodeja morala priznati le Danieli Iraschko, ki je zmagala pred mladinsko svetovno prvakinjo Coline Mattel, tretja je bila Italijanka Lisa Demetz, četrta pa domačinka Ulrike Grässler. Za zmago je Iraschkova skočila 118 metrov, naša Logarjeva pa za peto mesto deset metrov manj. Peto mesto si je razdelila z domačinko Juliane Seyfahrt.

V finalno serijo sta se uvrstili še Maja Vtič s 26. mestom in Špela Rogelj z 28. mestom. Prav po 108 metrov dolgem finalnem skoku mladinske svetovne podprvakinje pa je žirija tekmovanje v finalu prekinila. Po nekaj prestavitvah nadaljevanja je finalna serija dokončno odpadla in obveljali so rezultati prve serije. Anja Tepeš je osvojila 31., Urša Bogataj pa 37. mesto. Jutri bo v Brotterodeju še ena tekma za dekleta za celinski pokal.


Rezultati: Celinski pokal .: Brotterode :. Uradni rezultati


Leave a Comment