COC: Izjemni nastopi tekačic v Avstriji


Barbara Jezeršek [foto: Klemen Zibelnik]

V St. Ulrichu v Avstriji se te dni odvija celinski pokal v teku na smučeh, katerega se je udeležila tudi naša reprezentanca. Danes so naša dekleta naravnost navdušila, saj so na 5 km prosto kar tri končala med prvo četverico.

Zmagala je sicer Belorusinja Alena Sannikova, takoj za njo je bila z novimi stopničkami v celinskem pokalu Barbara Jezeršek, prve pa je dosegla mlada Alenka Čebašek na tretjem mestu. Pod odrom za zmagovalke je končala Mirjam Cossettini. Izjemen uspeh naših tekačic je na 10. mestu zaokrožila Katja Višnar. Stopničke pa tudi v mladinski kategoriji. a te je “kriva” Anja Eržen s tretjim mestom, takoj za njo pa sta končali Nika Razinger in Lea Einfalt. Tudi mladinke so se merile na 5 km prosto. Točke sta osvojili še Eva Sever Rus na 19. in Eva Klemenčič na 25. mestu. Izven trideseterice sta ostali le Tjaša Zupan in Ana Majdič, obe letnik 1993.

Seveda pa znoj v St. Ulrichu potijo tudi fantje. Danes je na 10 km prosto do 13. mesta pritekel Rok Tršan med mladinci, katerega uspeh sta s točkami dopolnila Matjaž Gorjanc na 21. in Luka Prosen na 25. mestu. Med člani dobitnikov točk nismo imeli, najbolj pa se jim je na 33. mestu približal Boštjan Klavžar.

Včeraj stopničke Tršana
Preglejmo še včerajšnje preizkušnje na sprintu. Tudi tam dekleta zelo dobro. Med članicami je Jezerškova osvojila peto mesto, Čebaškova je bila sedma, Cossettinijeva pa 22. Med mladinkami je na stopničke stopila Razingerjeva z drugim mestom, Sever Rusova je bila sedma, Erženova pa dvanajsta. Točke je osvojila tudi Einfaltova na 18. mestu. Med fanti je bil najboljši v članski konkurenci Klavžar na 19. mestu, Gregor Kralj pa je točke pobral s 24. mestom. Precej bolje pa med mladinci, kjer je nadarjeni Tršan stopil na oder za zmagovalce s tretjim mestom, uspeh pa so dopolnili Gorjanc na sedmem, Prosen na desetem in Luka Gostinčar na 24. mestu.

Jutri bodo v St. Ulrichu na sporedu še preizkušnje na 10 oz. 15 km s skupinskim startom,


Rezultati: Celinski pokal .: St. Ulrich :. Šprint (članice)
Rezultati: Celinski pokal .: St. Ulrich :. Šprint (člani)
Rezultati: Celinski pokal .: St. Ulrich :. Šprint (mladinke)
Rezultati: Celinski pokal .: St. Ulrich :. Šprint (mladinci)


Rezultati: Celinski pokal .: St. Ulrich :. 5 km (članice)
Rezultati: Celinski pokal .: St. Ulrich :. 10 km (člani)
Rezultati: Celinski pokal .: St. Ulrich :. 5 km (mladinke)
Rezultati: Celinski pokal .: St. Ulrich :. 10 km (mladinci)


Leave a Comment