COC: Prva zmaga Barbare Jezeršek


Barbara Jezeršek [foto: Klemen Zibelnik]

Barbara Jezeršek je prvič v karieri prišla do zmage na tekmi celinskega pokala. To je dosegla na današnji 10 km preizkušnji v klasični tehniki v Alta Badii.

Jezerškova je s to zmago naredila tudi velik korak k nastopu na Tour de Skiju. Članica kranjskega Merkurja je vodila skozi celotno progo in na koncu drugo uvrščeno domačinko Sabino Valbuso premagala za dobrih dvajset sekund. Poleg Jezerškove je tekla tudi Mirjam Cossettini, ki je osvojila 14. mesto.

Odlična je bila tudi Anja Eržen, ki je na mladinski tekmi za celinski pokal na pol krajši razdalji s tretjim mestom prav tako osvojila stopničke za zmagovalke. Njen uspeh na mladinski tekmi so dopolnike Nika Razinger na osmem mestu, Lea Einfalt na 15. in Eva Sever Rus na 27. mestu. Žal je tik za trideseterico najboljših ostala Eva Klemenčič.

Pri fantih je slavil Rus Ilia Cherkousov, Amel Ščuk je zasedel 49., Domen Potočnik 54. in Gregor Kralj 62 mesto. V mladinski konkurenci je bil Rok Tršan 10., Luka Prosen 28., Matjaž Gorjanc 41. inLuka Gostinčar 51.


Rezultati: Celinski pokal .: Alta Badia :. Članice
Rezultati: Celinski pokal .: Alta Badia :. Mladinke
Rezultati: Celinski pokal .: Alta Badia :. Člani
Rezultati: Celinski pokal .: Alta Badia :. Mladinci


Leave a Comment