COC: Prve stopničke za Slovenijo


Matic Kramaršič [foto: Klemen Zibelnik]

Na drugi tekmi celinskega pokala v Engelbergu so naši orli poskrbeli za ekipni uspeh zadnjih let. Vseh osem se je namreč uvrstilo med najboljšo dvajseterico, od tega pet med deset!

Najvišje je znova končal Matic Kramaršič, ki je osvojil že kar težko pričakovane stopničke – prve v letošnji sezoni za Slovenijo, bil je drugi. Premagal ga je le prebujeni Avstrijec Mario Innauer. Za najboljšo peterico sta končala Dejan Judež na šestem in Robert Hrgota na sedmem mestu, izjemne nastope omenjene trojice pa sta zaokrožila Mitja Mežnar z devetim in Jure Šinkovec z desetim mestom. A kot da to ni bilo dovolj oz. kot bi naši skakalci imeli manjše državno prvenstvo, tudi ostali niso razočarali. Matjaž Pungertar je bil danes 12., potem ko je imel osmo oceno prve serije. Navdušil je tudi Tomaž Naglič, šele sedmi najboljši Slovenec, a kar na 15. mestu! Najslabši je bil tako Rok Zima na 19. mestu, potem ko je v finalu zapravil najboljšo petnajsterico.

Po, mirno lahko rečemo, fenomenalni tekmi za Slovenijo, se je jasno smejalo tudi našemu glavnemu trenerju B reprezentance, Goranu Janusu, ki je skupaj s svojim pomočnikom Nejcem Frankom dosegel največji uspeh. In ne samo to, Slovenija ima po današnji tekmi znova kvoto štirih skakalcev v svetovnem pokalu, ki jo je izgubila pred kratkim. Celinski pokal se bo nadaljeval v Sapporu, 7. januarja.


Rezultati: Celinski pokal .: Engelberg :. Uradni rezultati


Leave a Comment