COC: Stoch pred Jando in Zografskim, Peterka 17.

Poljak Kamil Stoch je v kazahstanskem Almatyu vknjižil še peto zmago za celinski pokal v letošnji sezoni. Na drugem mestu sta danes končala Jakub Janda in Vladimir Zografski. Prve točke letos s 17. mestom za Primoža Peterko in Mateja Dobovška na 19. mestu.

Poljak Kamil Stoch je vodil že po prvi seriji z rekordom nove skakalnice v Almatyu pri 137 metrih. V drugo je še meter dlje skočil njegov rojak Marcin Bachleda, ki se je s 27. mesta s tem skokom prebil na končno šesto. Drugo mesto s prve serije je v finalu ubranil Čeh Jakub Janda, ki se mu je pridružil mladi Bolgar Vladimir Zografski s petega mesta. Do šestega mesta so se zvrstili še trije Poljaki, poleg že omenjenega Bachlede še mladi Tomasz Byrt in Lukasz Rutkowski.

V finalu navzgor
Občutno je svojo uvrstitev v finalni seriji popravil naš nekdanji skakalni šampion Primož Peterka, potem ko je z deseto oceno finala s 25. mesta skočil na 17. mesto. Dober nastop naše dvojice v Kazahstanu je z 19. mestom dopolnil Matej Dobovšek, ki je prav tako svojo uvrstitev izboljšal v finalni seriji.


Rezultati: Celinski pokal .: Almaty :. Uradni rezultati


zgoraj: Kamil Stoch [foto: Klemen Zibelnik]

Leave a Comment