COC: Stoch znova izjemno, nove točke Peterki

Kamil Stoch iz Poljske je prepričljivo dobil tudi drugo tekmo celinskega pokala v Almatyu, tokrat na srednji skakalnici. Za kar 12,5 točk je ugnal Bolgara Vladimirja Zografskega, tretja pa sta bila Lukasz Rutkowski in Tomasz Byrt. Točke tokrat le Primožu Peterki za 20. mesto.

Poljski šampion Adam Malysz očitno dobiva resnega tekmeca v rojaku Kamilu Stochu, ki je danes v Kazahstanu nanizal še šesto zmago v celinskem pokalu na njegovi sedmi tekmi. Tekmece je deklasiral z dvema izjemnima skokoma, v drugem je rekord nove naprave v Almatyu postavil pri 103.5 metrih. Z desetega mesta je tik pod vrh skočil talentirani Vladimir Zografski, z delitvijo tretjega mesta pa sta Poljake dodatno navdušila še Rutkowski in Byrt.

Prva daljava poskusne serije
Z dvema rezultatsko podobnima skokoma je še drugič v Kazahstanu točke z 20. mestom osvojil Primož Peterka, medtem ko Mateju Dobovšku na 32. mestu to ni uspelo. Peterka je sicer odlično skočil v poskusni seriji, ko je imel skupaj s Stochom s 101 metrom prvo daljavo serije, a je skakal tri nalete višje od Poljaka. Sicer so po odličnem skoku Kranjčana naletno mesto znižali za eno mesto, pred skokom Stocha pa še za dve.

Karavana celinskega pokala bo opravila le še z dvema preizkušnjama na umetni podlagi in sicer v poljski Wisli, kjer bosta tekmi na sporedu prihajajoči konec tedna. Slovenska ekipa za tja bo znana po pregledni tekmi v sredo, 29. septembra ob 17.00 uri.


Rezultati: Celinski pokal .: Almaty :. Uradni rezultati


Leave a Comment