COC: Točke Judežu, Urbancu in Pograjcu

Emmanuel Chedal je v Lillehammerju dobil svojo prvo tekmo za celinski pokal Na drugem mestu je ugnal vodilnega po prvi seriji, Poljaka Rafala Sliza, na tretjem pa rojaka Descombesa-Sevoiea. Najboljši naš je na 12. mestu Dejan Judež.

Vrh še nikoli ni bil tako Francoski kot danes. Zmago je slavil Chedal, na tretjem mestu pa njegov rojak Vincent Descombes-Sevoie. S tem sta omenjena skakalca poskrbela za enega večjih uspehov francoskega skakanja po eri Nicolasa Dessuma. Zmaga Chedala je bila suverena, saj je na koncu drugouvrščenega Sliza premagal za debelih 13 točk. Poljak je v finalu imel šele deveto oceno. S sedmega mesta se je na stopničke prebil Descombes, ki je v finalu zaostal le za rojakom Chedalom.

V finalu Urbanc dol, Judež in Pograjc gor
Zelo dobro je z devetim mestom po prvem skoku kazalo Roku Urbancu, ki pa v finalu ni ponovil dobre predstave in zdrsnil na 21. mesto. S 30. mesta bi ga kmalu prehitel tudi Andraž Pograjc, ki je s 16. oceno finala prišel do 22. mesta. Še deset mest višje pa je končal naš najboljši danes, Judež iz kranjskega Triglava. Tja se je povzpel z 18. mesta po prvem skoku. Pred današnjo tekmo so sicer na uradnem treningu in v poskusni seriji odlično skakali Matjaž Pungertar, Jure Šinkovec in Rok Zima, ki pa so skupaj s Tomažem Nagličom in Primožem Piklom ostali praznih rok na tekmi.


Rezultati: Celinski pokal .: Lillehammer :. Uradni rezultati


zgoraj: Dejan Judež [foto: Klemen Zibelnik]

Leave a Comment