COC: Zmaga Roka Zime v Lillehammerju

Tržičan Rok Zima je prepričljivo dobil drugo tekmo celinskega pokala smučarjev skakalcev v Lillehammerju. Drugo mesto je osvojil Francoz Vincent Descombes-Sevoie, tretje pa Čeh Jakub Janda. Odličen tudi Matjaž Pungertar na petem mestu.

Za 22-letnega skakalca Roka Zimo je to prva zmaga v njegovi karieri na tekmah celinskega pokala. Zima je sicer tik pred odhodom na Norveško nerodno padel na treningu v Kranju, a kot kaže ga je vse skupaj le še dodatno podžgalo in je v Lillehammerju pokazal vse svoje znanje. Zima je napadal s tretjega mesta po prvi seriji. Nov odličen skok ga je takoj potisnil na prvo mesto in čakanje na nastopa Avstrijca Strolza in domačina Velte, ki sta bila še na vrhu. Nobeden ni bil kos vrženi rokavici Zime in tako se je slavje lahko začelo.

Kar štirje med petnajst
Fantastičen nastop Zime, ki je za debelih 19 točk ugnal Francoza Descombesa na drugem mestu je s petim mestom dopolnil Matjaž Pungertar. Slednji je v finalu tja napredoval z devetega mesta. Izjemen slovenski dan sta zaokrožila še Dejan Judež na izvrstnem desetem in Primož Pikl na 12. mestu. Znova je v finalu nazadoval Rok Urbanc, ki je s 16. mesta padel na končno 20. mesto. Brez točk so ostali Naglič, Šinkovec in Pograjc.

Zima se je z današnjo zmago prebil na šesto mesto v skupnem seštevku celinskega pokala, kjer vodi s štirimi zmagami na prvih petih tekmah Kamil Stoch. Naslednji tekmi bosta na sporedu prihodnji konec tedna na slovitem Holmenkollnu.


Rezultati: Celinski pokal .: Lillehammer :. Uradni rezultati


zgoraj: Rok Zima [foto: Klemen Zibelnik]

Leave a Comment