Cuche najhitrejši, naši smučarji brez točk

V Crans – Montani je bil na sporedu prvi izmed dveh moških superveleslalomov za svetovni pokal. Vožnje so potekale na 2207 metrov dolgi progi Nationale pogoji pa so bili, vsaj kar se tiče vidljivosti, zelo dobri, saj je v Švici sijalo sonce. Temperatura je bila posledično kar visoka, t.j. 7 stopinj nad ničlo, kar je tudi vplivalo na snežno podlago. Na startu je bilo tudi pet naših smučarjev, ki pa so nosili precej visoke številke – Boštjan Kline 46, Gašper Markič 47, Rok Perko 53, Andrej Šporn 61, Klemen Kosi pa 70.


Didier Cuche [foto: GEPA]

Rezultati le teh tokrat niso vodili do novih točk. Kline in Markič sta se pridružila ostalim petnajstim tekmovalcem, ki so svoje vožnje na tej zelo razgibani progi, končali predčasno. Perko je postavil 42. čas voženj, nekaj mest za njim pa je bil Šporn, ki je končal kot 46. Pohvaliti pa gre 20-letnega Kosija, ki je drugič v karieri nastopil na tekmi svetovnega pokala. Na svojem prvem superveleslalomu med najboljšimi je končal kot 41.

S progo je najbolje opravil domačin Didier Cuche in prišel do četrte zmage v sezoni, dobro startno številko 6 je izkoristil Kanadčan Jan Hudec in osvojil drugo mesto s 16 stotinkami zaostanka, na najnižji stopnički pa je nekoliko presenetil Avstrijec Benjamin Raich, ki je bil še za pet stotink počasnejši od drugo uvrščenega.

Smučarje jutri čaka še en superveleslalom, ki se bo prav tako začel ob 11.30


Rezultati: Svetovni pokal .: Crans – Montana :. Superveleslalom (m)


Leave a Comment