Dekleta danes preizkusila skakalnico na Ljubnem


Skakalnica v Ljubnem [foto: Klemen Zibelnik]

Najboljše slovenske smučarke skakalke so danes na Ljubnem ob Savinji že preizkusile tamkajšnjo skakalnico, ki bo v soboto in nedeljo gostila tekmi celinskega pokala za dekleta. Matjaž Triplat, glavni trener naše ženske reprezentance, je strnil vtise današnjega dne na Ljubnem.

Kot smo že objavili, bo na Ljubnem skupno nastopilo deset Slovenk, saj bo Slovenija izkoristila tudi pravico do nacionalnega paketa v katerem bodo priložnost dobile Ema Klinec, Barbara Klinec, Agata Stare in Julija Sršen. Poleg te četverice bo nastopila še preizkušena šesterica – Manja Pograjc, Urša Bogataj, Anja Tepeš, Špela Rogelj, Maja Vtič in naša najboljša v tej zimi, Eva Logar. Z vsemi desetimi dekleti je Triplat danes že preizkusil skakalnico na Ljubnem: “Vsaka od punc je naredila po pet skokov. Za nami je dober trening, ki nam bo prišel prav, saj Ljubno velja za bolj specifično skakalnico. Upam, da se bodo današnji skoki poznali že na jutrišnjem treningu.

A do jutrišnjega treninga bodo neumorni ljubenski delavci morali še malce zavihati rokave: “Delavce na skakalnici do jutrišnjega treninga čaka še kar nekaj dela. Predvsem je težava na doskočišču, kjer je bilo danes še precej mehko, a ni najmanjše bojazni, da tekme ne bi bilo. Nekaj popravkov bo potrebno še na zaletni smučini, ki jo bodo še preparirali, tako da bo za jutrišnji trening vse pripravljeno. Na Ljubnem so bile vedno težave z iztekom, ki pa so ga tokrat zelo dobro pripravili, tako da že danes nismo imeli nobenih težav,” je povedal Triplat. Na Ljubnem pričakujejo na startu okrog 40 skakalk na čelu z izjemno Avstrijko Danielo Iraschko, ki brani lanski zmagi.

Ljubno bo šestič gostilo tekme najvišjega nivoja v ženskih smučarskih skokih. Najboljša slovenska uvrstitev je lansko četrto mesto Eve Logar, poleg tega pa ima omenjena tekmovalka v lanski sezoni še šesto mesto, tako kot tudi Maja Vtič s sezone 2005/06 in 2008/09. Med deseterico se je lani zavihtela tudi Špela Rogelj z osmim mestom, v sezoni 2006/07 je bila Anja Tepeš deveta, deseta pa je bila predlani še Vtičeva. Z zmagami na Ljubnem se lahko pohvalijo Norvežanka Anette Sagen (2006, 2009), Nemki Ulrike Grässler (2007) in Magdalena Schnurr (2009) ter že omenjena Daniela Iraschko (2x 2010). V letu 2008 je tekmovanje zaradi pomanjkanja snega odpadlo.

Jutri se vse skupaj prične ob 18.00 uri z uradnim treningom. Prva tekma v soboto bo na sporedu ob 18.00 uri, druga pa v nedeljo ob 14.00 uri.

Leave a Comment