Demšar izenačil rezultat kariere

Sudelfeld v Nemčiji je gostil najboljše deskarje in deskarke paralelnih disciplin. Za zmago in nove točke so se tekmovalci in tekmovalke borile na paralelnem veleslalomu, slovenske barve pa je branila Gloria Kotnik in sedmerica deskarjev.

Kvalifikacijske vožnje so bile na sporedu dopoldne, napredovanje v izločilne boje pa je uspelo štirim Slovencem – Žanu Koširju s šestim časom, Roku Marguču, ki je bil sedmi, Jerneju Demšarju, ki je bil enajsti in Roku Flandru s štirinajstim časom. Kotnikova je zasedla 29. mesto, Jure Hafner je bil 24., Tim Mastnak 31., Izidor Šušteršič pa 33.


Jernej Demšar [foto: Oliver Kraus]

Osmina finala se je začela ob 13.45, pogoji na 520 metrov dolgi progi Waldkopf pa so bili zaradi goste megle zelo zahtevni. Flander se je spopadel s Švicarjem Galmarinijem, Marguč s Kanadčanom Andersonom, za slovenski dvoboj pa sta poskrbela Košir in Demšar.

Mesto v četrtfinalu so si zagotovili vsi naši tekmovalci razen Koširja. V tem delu tekmovanja sta se spopadla Flander in Demšar, napredoval pa je slednji. Marguč se je boril proti Avstrijcu Mathiesu, po vodstvu iz prve vožnje pa potem vseeno izpadel iz nadaljnjega tekmovanja.

Istega nasprotnika je v polfinalu dobil Demšar, a bil v obeh vožnjah počasnejši. V boju za tretje mesto je naletel na Avstrijca Prommegerja in mu moral priznati premoč, Mathies pa je v velikem finalu izgubil proti rojaku Grabnerju. Naši ostali deskarji so prav tako zabeležili odlične rezultate. Marguč je bil peti, Flander osmi, Košir pa trinajsti.

Jernej je tako izenačil svoj najboljši rezultat kariere. Pred dobrim mesecem dni je bil na četrtem mestu tudi v italijanski Carezzi, kjer je bil na sporedu paralelni slalom. Njegov prejšnji najboljši rezultat v veleslalomu je bilo deveto mesto, ki ga je dosegel februarja 2009 v Sunday Riverju.

Strokovna oseba paralelnih disciplin Peter Kotnik je po tekmi ocenil vožnje Jerneja: “Ima zelo zanesljive nastope, tudi na treningih je konstanten. Mogoče bi lahko dodali kaj na hitrosti, toda na takih tekmah rabiš predvsem konstantnost, ker s tem pridejo rezultati. Vsekakor je sposoben priti na stopničke, a o tem odločajo detajli, kakšne napačen vhod v zavoj ali pa recimo hitrost proge. Danes Jernej ni imel sreče, saj proti Mathiesu v prvi vonji deskal po hitrejši progi, v drugo pa po precej počasnejši, a to je del športa. Imamo še pet tekem in stopničke bodo zagotovo še prišle.


Rezultati: Svetovni pokal .: Sudelfeld :. Paralelni veleslalom (m)
Rezultati: Svetovni pokal .: Sudelfeld :. Paralelni
veleslalom (ž)


Leave a Comment