Deskarji prostega sloga ta vikend v avstrijskem Kreischbergu prvič v snežnem parku, sledi prestižni ˝Laax open˝

Danes dopoldan se bo v avstrijskem Kraischbergu s kvalifikacijami pričela prva letošnja tekma deskark in deskarjev na snegu za svetovni pokal v snežnem parku (slopestyle). Na za Slovence zelo uspešnem prizorišču (deskanje in smučanje prostega sloga ter alpsko deskanje), nas bosta zastopala Velenjčan Tim Kevin Ravnjak in Blejka Urška Pribošič. Finale bo na sporedu v soboto, ob 14. uri. Nato se deskarji prostega sloga selijo v švicarski Laax, kjer se v ponedeljek prične prestižni Laax open (16.-21.1.2017) s snežnim žlebom (halfpipe) in deskanjem v parku (slopestyle) ter številnimi spremljajočimi aktivnostmi, ki dogodku dajejo dodano vrednost.

[foto: Oliver Kraus/FIS]

Kraischberg je bil za slovensko deskanje in smučanje prostega sloga ter tudi za alpsko deskanje doslej izredno uspešno prizorišče. Uspehi Tima Kevina Ravnjaka, Urške Pribošič, Filipa Flisarja ter Dejana in Žana Koširja so za nas, ki se ta vikend nahajamo na prizorišču vsekakor še dodaten motiv,” poudarja trener slovenskih deskarjev prostega sloga Matevž Pristavec, ki bo danes na štart 650 metrskega snežnega parka, pospremil Tima Kevina Ravnjaka in Urško Pribošič. Oba deskarja sta se v Kreiscshbergu, na svetovnem prvenstvu leta 2015, že zelo izkazala. Tim Kevin je v snežnem žlebu osvojil bron, Urška pa v skokih prostega sloga solidno šesto mesto. Deskanje v parku je seveda zgodba zase: “Upam, da bosta Tim Kevin in Urška tudi v parku, ki ga je izredno dobro pripravil konstruktor Alli Zehenter z ekipo, uspešna. Za nami sta dva dobra uradna treninga. Držite pesti!,” še javlja Pristavec, ki se po tekmi v Kraischbergu z varovancema seli v švicarski Laax.

Tam se v ponedeljek prične najprestižnejše tekmovanje deskarjev prostega sloga na stari celini – Laax open. Tekmovanje, ki je bilo nekoč znano pod imenom ˝Burton European Open˝ se je v zadnjih letih prelevilo v ˝Laax open˝. Kljub preimenovanju prestiž seveda ostaja. Na tekmah v snežnem žlebu za FIS svetovni pokal in hkrati WST serijo bodo Slovenijo poleg Tima Kevina Ravnjaka zastopali še Tit Štante, Max Kralj Kos, Eva Kralj in Kaja Verdink. V sneženem parku pa se bo omenjenim pridružila še Urška Pribošič. Štante, Kralj Kos, Kraljeva in Verdnikova so v Laaxu že od nedelje , kjer v tamkajšnjem ˝sauper pipe-u˝ vadijo pod vodstovom trenerja Domna Bizjaka. “Vremenska napoved je bila slaba, toda ni se uresničila. Večinoma je bilo tu zelo lepo, dobro treniramo,” je zadovoljen Pristavčev pomočnik Bizjak.

Leave a Comment