Deskarski spektakel v Moskvi


Proga v Moskvi [foto: Oliver Kraus/FIS]

V soboto bo na umetni konstrukciji ob CSKA-jevem nogometnem štadionu Lužniki v Moskvi na sporedu nova preizkušnja svetovnega pokala deskarjev na snegu v alpskih disciplinah. Na zadnjem, petem po vrsti, paralelnem slalomu sezone se obeta pravi spektakel. V Rusiji je namreč alpsko deskanje zelo popularno, tako da se pod umetno konstrukcijo v neposredni bližini štadiona, kjer se je ˝pisala˝ slovenska nogometna zgodba o uspehu utegne zbrati več gledalcev kot na nedavni paralelni tekmi alpskih smučarjev.

Na 175 metrov dolgi progi (višina konstrukcije je 56 metrov, širina pa 22 metrov), s skokom ( t.i. ˝pro jump˝, ki je bil stalnica ISF-ovih deskarskih preizkušenj v 90-ih letih) se torej obetajo zanimivi dvoboji, kjer bosta visoko ciljala tudi edina slovenska finalista na zadnji tekmi svetovnega pokala – Žan Košir (6. mesto) in Rok Marguč (16. mesto).


Žan Košir [foto: Oliver Kraus/FIS]

Kaj pravita pred tekmo?

Moja forma, predvsem v slalomu, je trenutno na zelo visoki ravni. Na deski se počutim vedno boljše. To pa seveda posledično prinaša tudi vedno boljše rezultate. Z mojim opremljevalcem desk Oxess sva pri razvoju materiala po samo štirih mesecih sodelovanja prišla do tako dobrih rezultatov, da prej ali slej pride čas za naskok na zmagovalni oder tudi v svetovnem pokalu,” apetitov ne skriva Žan Košir.

Tekme v Rusiji, še posebej ta v Moskvi, so zame nekaj posebnega. Predlani sem bil tu prvič polfinalist, lani finalist. Upam, da se bo zgodba nadaljevala v to smer in da bom v soboto prvič stal povsem na vrhu. Zadnji treningi na Rogli so bili uspešni, tako da štartam z velikimi pričakovanji. Obeta se nam spektakel pred množico navijačev, čas je da vožnje s trenigov prenesem na tekme,” si je zaželel Rok Marguč.


Rok Marguč [foto: Oliver Kraus/FIS]

Leave a Comment