Deveto mesto za Flisarja v Franciji

Les Contamines v Franciji je bilo novo prizorišče tekem svetovnega pokala v smučarskem krosu. Slovenija je imela na startu enega predstavnika, Filipa Flisarja, ki je v sredo prišel do prve zmage v karieri. Flisar je že včeraj nadaljeval v odličnem slogu in na kvalifikacijah postavil sedmi čas voženj.

Flisar je v osmini finala premagal dva domačina, Devouassouxa in Midola ter Rusa Mozhaeva, ter se v četrtfinalu spopadel z Devouassauxom, Nemcem Sticklom in Francozom Chapuisom. Flisar je v tej skupini končal na tretjem mestu in se tako ni uvrstil v nadaljnje tekmovanje. Na koncu tekme, ki jo je dobil Švicar Fiva, je zasedel deveto mesto. V seštevku točk smučarskega krosa zdaj zaseda šesto mesto.


Filip Flisar [foto: Grega Stopar]

Trener Aljoša Planteu je pohvalil smučanje Filipa, predvsem njegova starta v osmini finala in četrtfinalu, po katerih je prišel na vodilni položaj. Filipu je v četrtfinalu nato zmanjkalo nekaj sreče. Po tekmi je najprej v šali dejal: “Glavni problem je bil v tem, da zjutraj nisem imel časa, da bi dal na brke vosek. Kako naj bom potem hiter?

Nato pa je opisal četrtfinale: “Iz starta sem bil hiter, toda ko sem se hotel pognati, mi je sneg zagrabil zunanji robnik. Nato me je prekucnilo na tistega ubogega Francoza, tako da sem še njemu pokvaril uvrstitev. Ne bom rekel, da sem razočaran, saj je bilo smučanje danes dobro, zaradi te smučke se ne bomo jokali. Deveto mesto oziroma enomestne številke so vedno dobre. Dobro je tudi to, da vem, da bi lahko bil boljši, če ne bi prišlo do te napake.


Rezultati: Svetovni pokal .: Les Contamines


Leave a Comment